Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Nieuwsbrief

Bent u in dienst van een gemeente en werkt u in het gemeentelijke sociale domein? Dan kunt u zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief. Vul hieronder uw e-mailadres in!

aanmelden

Universiteit Twente - Ringo Ossewaarde

Ringo Ossewaarde is kennispartner van Nautus. Hij geeft workshops voor Nautus op het gebied van tal van bestuurlijke en organisatorische implicaties van diverse beleidsveranderingen. Tevens geeft hij masterclasses op het gebied van maatschappelijke en bestuurlijke ontwikkelingen en veranderende contexten van het advieswerk voor de adviseurs van Nautus.

Dr. Ringo Ossewaarde is universitair hoofddocent bestuurssociologie aan de Faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente. Hij studeerde sociologie en economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en politicologie aan de London School of Economics and Political Science (LSE) waar hij in 2002 ook promoveerde. Aan de Universiteit Twente doceert hij vakken zoals Maatschappelijke Organisatie, Externe Organisatie, Introduction to Sociology en Global Social Problems voor de studierichtingen Bestuurskunde, Bedrijfskunde en European Studies. Tevens is hij docent in de masterclass Lokale Sociale Dienstverlening in Verandering voor overheidsmanagers en beleidsmedewerkers van de Universiteit Twente (voorheen de Divosa leergang Sociale Zekerheid). In zijn onderzoek richt hij zich op de relatie tussen hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen, beleidsveranderingen en bestuurlijk-organisatorische vraagstukken op lokaal, nationaal en Europees niveau. Ringo Ossewaarde is de auteur van Tocqueville’s Moral and Political Thought: New Liberalism (London, 2004), Maatschappelijke Organisaties: Een Sociologische Inleiding (Amsterdam, 2006), Eigen Verantwoordelijkheid: Bevrijding of Beheersing (Amsterdam, 2006) en Introducing European Society: Freedom, Identity and Daily Life (London, 2011). Van zijn hand verschenen diverse wetenschappelijke artikelen over tal van onderwerpen in Nederlandse en Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften.

Op zijn website kunt u meer over hem te weten komen.

Informatie over Universiteit Twente - Ringo Ossewaarde

Titel

Beschrijving met een overflow momenteel. Misschien moer er een max aantal tekens komen? 87

<- open voor meer info