Projectoverzicht

Marthe Bierens werkt mee aan de volgende projecten.

  Zoeken

  Vul uw zoekwoord in
  zoeken

  Marthe Bierens, Adviseur bij Nautus

  personeel'Als het niet rechtsom of linksom gaat, kan je er altijd nog onderdoor of overheen'

  Ik heet Marthe Bierens, 26 jaar en geboren in Groningen. Mijn jeugd heb ik grotendeels in Assen doorgebracht en de Noordse nuchterheid is dan ook nooit helemaal verdwenen. Ik heb Sociologie gestudeerd in Groningen maar ben voor mijn master Arbeid, Zorg en Welzijn; Beleid en Interventie naar Utrecht vertrokken. In deze mooie, centrale stad woon ik nu nog steeds. Na een project bij de Raad voor de Kinderbescherming en anderhalf jaar bij gemeente Harderwijk, werk ik sinds juni 2018 bij Nautus.

  Tijdens mijn studie en mijn werk bij mijn vorige werkgevers ben ik al veel in contact gekomen met de nieuwe gedecentraliseerde wetten en hun gevolgen. Grote veranderingen, zoals decentralisaties, gaan nooit zonder slag of stoot. Maar ze bieden ook kansen! Er ontstaat ruimte om te experimenteren, eens van een andere hoek naar oplossingen te kijken en soms zelfs om iets geheel nieuws te ontwikkelen. In mijn werk zoek ik graag deze ruimte op maar ik heb ook oog voor de grenzen. Grenzen vanuit wetten, vanuit de gemeente en vanuit het menselijk kunnen, zowel van de inwoners van een gemeente als de ambtenaren die in de gemeente werken. 

  Ik werk graag samen met de samenleving in plaats van voor de samenleving. Ik geloof in de denkkracht en ontwikkelkracht van inwoners en ondernemers. Het samen kijken naar maatschappelijke vraagstukken, motiveert me om ook buiten de hokjes te denken. Bij Nautus krijg ik de kans om op verschillende plekken en op verschillende maatschappelijke vraagstukken deze motivatie in te zetten.

  Zelf ben ik sociaal, een creatieve denker en een echte teamspeler. Ik voel situaties goed aan en leef me makkelijk in maar die Noordse nuchterheid houdt me ook met beide benen op de grond.

  In mijn vrije tijd ben ik het liefst zoveel mogelijk op reis, alleen of met vrienden. Daarnaast sport ik, doe ik het liefst gekke cursussen en pingel ik een beetje op mijn ukulele. En ik ben een echt familiemens.