Projectoverzicht

Meike Schrijver werkt mee aan de volgende projecten.

Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Meike Schrijver, Adviseur bij Nautus

personeel

'Samen werken vanuit de bedoeling'

Mijn naam is Meike Schrijver. Ik woon in Raalte en werk sinds 1 november 2015 bij Nautus.

Tijdens mijn studietijd heb ik arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Dit heb ik gecombineerd met delen van de studie bestuurs- en organisatiewetenschappen aan diezelfde universiteit. De combinatie van deze twee studies sloot voor mij heel goed aan bij mijn mensgerichte benadering en mijn interesse in maatschappelijke vraagstukken.

Na een traineeship, waarbij ik veel ervaring op heb gedaan bij verschillende gemeenten, heb ik de afgelopen jaren, in de rol van verandermanager, vooral gewerkt aan de transformatie die nodig is in het sociaal domein. De vraag op welke manier gemeenten de kracht van (groepen) inwoners kunnen stimuleren en als uitgangspunt kunnen nemen stond hierbij centraal. Meer concreet betekent dit o.a. dat ik nauw betrokken was bij de ontwikkeling van een nieuw ondersteuningsmodel en dat ik verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van beleid rondom onderwerpen als (het stimuleren van) maatschappelijke initiatieven, Right to Challenge en de veranderende rol van het welzijnswerk in dorpen en wijken.

Daarbij besteed ik veel aandacht aan het bevorderen van de bewustwording bij gemeenten als het gaat om de consequenties die deze transformatie voor hen met zich meebrengt. Ik geloof dat dit een transformatie is die veel breder is dan het sociaal domein en die fundamentele consequenties heeft voor de rol van gemeenten. Gemeenten hebben op dit gebied een mooie, maar ook complexe, reis voor de boeg en ik zet me graag in om ze daarin te begeleiden.

Ik ben afgestudeerd op het onderwerp bevlogenheid, en dat is geen toeval. Ik ben enthousiast, energiek en communicatief sterk. Van complexe vraagstukken word ik blij en ik vind het een uitdaging om ze te ontrafelen en ze zo eenvoudig mogelijk uit te leggen. Daarbij beschik ik over een gezonde dosis lef, waardoor ik dingen niet zomaar voor lief neem en niet bang ben om dilemma’s en/of knelpunten op tafel te leggen.

In mijn vrije tijd vind je mij vaak sportend op het handbalveld, in de sportschool of hardlopend in het bos. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om een goed boek te lezen, uitgebreid te koken en te tafelen en om leuke dingen te doen met vrienden en familie.