Projectoverzicht

Joost Cornielje werkt mee aan de volgende projecten.

Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Joost Cornielje, Senior Adviseur bij Nautus

personeel

“Kennis, inzichten en belangen verbinden tot gezamenlijke doelen, oplossingen en prioriteiten."

Ik ben Joost Cornielje. Geboren Brabander, grootgebracht in de omgeving van Zutphen, student geweest in Maastricht en nu woonachtig in 't Gooi. Sinds 2009 werk ik voor Nautus.

Aan de Universiteit Maastricht heb ik Cultuur- en Wetenschapsstudies gestudeerd. Na stages bij de Tweede Kamer en de provincie Limburg ben ik in 2004 afgestudeerd in de richting Politieke Cultuur, waarna ik als trainee bij de gemeente Amsterdam aan de slag kon. De gezamenlijke en gelijktijdige verzelfstandiging van 17 openbare basisscholen in vier stadsdelen in Amsterdam-West was mijn eerste klus. Daarna heb ik drie jaar als beleidsadviseur voor de afdeling onderwijs gewerkt aan thema’s zoals de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt, stages en duale trajecten, integraal arbeidsmarktbeleid, kenniseconomie en sectorale netwerkvorming.

Bij Nautus werk ik als senior adviseur, projectleider, procesbegeleider of onderzoeker aan diverse opdrachten voor gemeenten. Ik ben gedreven, analytisch, politiek sensitief en betrokken. Daarnaast haal ik voldoening uit het coachen en begeleiden van mensen. Projecten waarbij ik gemeenten adviseer en ondersteun in het krachtenveld tussen gemeenteraad, college, management en beleid zijn voor mij de krenten in de pap. Ik ben op mijn best als ik samen met de opdrachtgever een complexe opgave ontleed en vervolgens mede vorm mag geven aan de beoogde verandering. Mijn kracht zit in het procesmatig vormgeven van nieuwe ontwikkelingen en het verbinden van kennis, inzichten en belangen van betrokken partijen tot gezamenlijke doelen, oplossingen en prioriteiten. De bestuurlijke ervaring die ik als gemeenteraadslid heb opgedaan draagt hier ongetwijfeld aan bij.