Projectoverzicht

Maaike Hilhorst werkt mee aan de volgende projecten.

Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Maaike Hilhorst, Adviseur bij Nautus

personeel“Innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen”

Ik ben Maaike Hilhorst, woon in Zeist en ben de trotse moeder van Tim, Floor en Joppe. Ik ben een gedreven adviseur van 36, met een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Ik ben creatief, oplossingsgericht en hou van aanpakken. In mijn vrije tijd ben ik op de tennisbaan of op het hockeyveld te vinden. 

Ik ben ruim 14 jaar werkzaam in de zorg en het sociaal domein, in verschillende functies en sectoren (ZV, AWBZ, WMO en WLZ). Van toegevoegde waarde kunnen zijn voor mensen, organisaties en de maatschappij, is wat mij drijft. Na mijn VWO heb ik Bewegingstechnologie gestudeerd in Den Haag en heb daarna enkele jaren als revalidatieadviseur gewerkt. Ik heb van dichtbij ervaren voor welke uitdagingen mensen met een beperking of kwetsbaarheid staan, om mee te kunnen doen in onze maatschappij. Vanuit dit besef wilde ik “ meer doen” en heb ik naast mijn werk de opleiding Beleid Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit gevolgd. Recent heb ik tevens een masterprogramma Bedrijfskunde gevolgd. De afgelopen 6 jaar heb ik gewerkt als adviseur bij een regionale instelling voor beschermd wonen. Hierdoor ken ik de uitdagingen waar gemeenten en maatschappelijke partners voor staan van binnenuit. De transitie in het sociaal domein biedt kansen om de gebaande paden te verlaten, kritisch te kijken naar heilige huisjes en innovatief te zijn. Vanuit mijn inhoudelijke en bedrijfskundige kennis en ervaring, zie ik kansen en ben ik in staat om gemeenten en sociale partners te begeleiden deze met succes om te zetten naar de praktijk.  

Als adviseur ben ik breed inzetbaar als; projectleider, procesbegeleider, inhoudelijk expert of sparringpartner. Ik ben van nature klantgericht en werk vanuit pragmatisme en efficiëntie. Ik ben:

Analytisch: ik ben een conceptueel denker en hou ervan om eenvoud en logica te creëren in complexe vraagstukken en processen. 

Verbindend: ik ben sterk in het bij elkaar brengen van verschillende expertises, inzichten en vaardigheden. Het beste uit elkaar halen, is wat mij drijft.

Resultaatgericht: het omzetten van theorie naar een werkende praktijk, is voor mij de kers op de taart. Dingen ook écht anders, beter, efficiënter doen, dat is de uitdaging waar ik graag voor sta.