Projectoverzicht

Renée van der Meulen werkt mee aan de volgende projecten.

Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Renée van der Meulen, Adviseur bij Nautus

personeel"Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding"

Mijn naam is Renée van der Meulen en sinds april 2017 ben ik werkzaam bij Nautus. Ik ben 27 jaar en opgegroeid in Amersfoort. Tegenwoordig woon ik met veel plezier in Utrecht.

In 2016 heb ik mijn master Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken aan de Universiteit Utrecht afgerond. Deze master richt zich op pedagogische beleids- en praktijkinnovatie waarbij ik aan de hand van onder andere de principes van de pedagogische civil society en de ecosysteembenadering ben gespecialiseerd in jeugdbeleid en preventievraagstukken. Naar mijn idee is er een duidelijke relatie tussen opvoeding en de wijze waarop het er in de samenleving aan toe gaat. Daarbij bekijk ik opvoeding vanuit een breder perspectief. Niet alleen thuis, maar ook op school, in de buurt en in sociale netwerken worden kinderen en jongeren opgevoed en grootgebracht. Dit heeft niet alleen gevolgen voor henzelf, maar ook voor de manier waarop mensen met elkaar samenleven en betrokken zijn bij elkaar en onze huidige maatschappij.

Tijdens de afstudeerperiode van mijn master liep ik stage bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op de Expertise-Unit Sociale Stabiliteit maakte ik kennis met het werken binnen een politiek-bestuurlijke context en was ik betrokken bij advies aan gemeenten over maatschappelijke spanningen en netwerksamenwerking.

In 2014 heb ik aan de Hogeschool van Amsterdam mijn bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Tijdens deze studie en bijbehorende stages heb ik van dichtbij de gevolgen van de decentralisaties van het sociaal domein richting gemeenten meegemaakt.

Door mijn praktijk- en sociaalwetenschappelijke achtergrond benader ik maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. Met mijn analytische blik en resultaatgerichte houding ga ik als positief-kritische adviseur te werk. Ik stel de geaccepteerde dogma’s die vooruitgang in de weg staan graag ter discussie en zet daar iets constructiefs tegenover. Hierbij krijg ik veel energie van het meedenken over integrale en innovatieve oplossingen, maar verlies ik beoogde doelen en kaders niet uit het oog.

In mijn vrije tijd zoek ik graag de natuur op en wandel ik. Ook doe ik aan krachttraining en ter ontspanning kruip ik zo nu en dan achter de naaimachine om te quilten. Verder breng ik graag zoveel mogelijk tijd door met familie en vrienden.