Zoeken

Vul uw zoekwoord in
zoeken

Nieuwsbrief

Bent u in dienst van een gemeente en werkt u in het gemeentelijke sociale domein? Dan kunt u zich gratis abonneren op onze nieuwsbrief. Vul hieronder uw e-mailadres in!

aanmelden

Ombudsman blij met plan beslagvrije voet bankbeslag

De nationale ombudsman is ‘verheugd’ over de invoering van een beslagvrij bedrag bij bankbeslag. Dat zorgt ervoor dat mensen met schulden niet onder het bestaansminimum komen en is iets waar de ombudsman al langer voor pleit.

Minister Dekker voor Rechtsbescherming wil met zijn wetsvoorstel voorkomen dat mensen met schulden onder het bestaansminimum terechtkomen. Hij stelt onder meer voor om de beslagvrije voet, zoals deze al geldt voor beslag op het loon of de uitkering van de schuldenaar, ook voor de bankrekening in te stellen. In een brief aan de minister heeft ombudsman Reinier van Zutphen positief gereageerd op het wetsvoorstel tot herziening van het beslag- en executierecht.

Duidelijke regeling                           
‘Voor mensen met schulden is het belangrijk dat er een duidelijke, simpele regeling komt voor het garanderen van een beslagvrij bedrag bij bankbeslag. Daarin voorziet dit voorstel,’ aldus Van Zutphen. Hij riep het ministerie van Financiën en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid al eerder op om de beslagvrije voet ook bij bankbeslag wettelijk te regelen. ‘Inmiddels onderschrijft het kabinet de noodzaak daarvan’.

Bron: Gemeente.nu
Week 31 2018

Titel

Beschrijving met een overflow momenteel. Misschien moer er een max aantal tekens komen? 87

<- open voor meer info