08-03-2020

De eerste maanden van Hans

Mijn kinderen zijn nog klein. Ze vinden zichzelf de beste. In alles. Mijn vrouw en ik praten daarover met ze. Dat zijn leuke gesprekken. Over dat iedereen gelijk is, maar met verschillende talenten. En dat die verschillen mensen juist mooi maken. En over dat je samen meer bereikt, juist doordat we anders zijn. De boodschap landt overigens nog niet helemaal. Ze zijn de beste en winnen altijd. Vinden ze zelf.

Het kinderlijke zelfvertrouwen is bijna jaloersmakend. Maar, wijsheid komt met de jaren. Ik ben nu 38 en weet aardig wat ik kan, maar ook waar ik aandacht aan moet besteden. Ik ben vrolijk, creatief, resultaatgericht en analytisch, maar kijk met veel bewondering naar mensen met geduld, zorgvuldigheid en persoonlijke aandacht.

Bij Nautus start ik als teamleider. Dat komt vooral doordat ik de afgelopen jaren veel ervaring opdeed bij het sturen op sociale vraagstukken. Zowel bij gemeenten, het rijk als commercieel. Ik coachte adviseurs, was MT-lid, programmamanager, projectleider en (strategisch) adviseur. Dat komt goed van pas, omdat mijn nieuwe baan eigenlijk bestaat uit twee rollen: voor opdrachtgevers ben ik beschikbaar voor complexe opdrachten, terwijl ik binnen Nautus een team van adviseurs begeleid.

Die rolverdeling zie ik ook meteen in de praktijk. Ik begon met een opdracht als teammanager van een beleidsafdeling voor de gemeente Woerden, maar start ook als projectleider in Arnhem. Daarnaast coach, ondersteun en begeleid ik dus collega’s bij Nautus. Een pittige klus en daar houd ik van.

Mijn nieuwe baan bij Nautus leert mij wat ik eigenlijk al wist. Iedereen is gelijk, maar talenten verschillen. Op vrijdag komt iedereen bij elkaar: de Nautus Vrijdag. Echt een uniek concept en een unieke beleving. Nautus kiest ervoor om 20% van haar tijd niet (direct) voor klanten te werken, maar om te investeren in kennis, innovatie, intervisie en coaching. De opbrengst van de samenwerking is groter dan de som der delen. En bovendien meer dan hetgeen ik zelf als teamleider ooit zelf zou bereiken. Erg inspirerend. Een pleidooi om onze verschillen te vieren! Misschien moet ik mijn kinderen eens meenemen naar mijn werk?

Kennismaken met Hans?

Stuur Hans een mailtje en plan een koffiemoment!

Mail Hans