Nautus Lunchbox

Armoede- en schuldenbeleid - The next level

Uit onderzoek weten we dat 40% van de arme mensen in Nederland werk als belangrijkste inkomstenbron heeft. Dat 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede. En dat ruim 60% van deze kinderen werkende ouders heeft. Dat bij 62% van de werkgevers werknemers met schulden werken. En dat bij 60 tot 80% van de inwoners dat aanklopt voor ondersteuning bij het sociaal wijkteam ook financiële problemen spelen.

De doelgroep en de aanpak wordt complexer
De ondersteuning aan mensen die in armoede of schulden terecht komen wordt complexer. Armoede staat in veel gevallen niet op zichzelf, zo blijkt ook uit de cijfers. Ook het aantal werkende armen in Nederland stijgt. En de doelgroep is een stuk lastiger te bereiken.

Gelukkig zijn er ook aanknopingspunten. We weten namelijk steeds beter welke ondersteuning wel effectief is, ook wanneer de problemen complex zijn. Het lukt steeds beter om meer en andere partners, zoals werkgevers, bewust te maken van de problematiek rondom schulden en hun een actieve rol te geven. En we weten meer over het voorkomen van de overerfbaarheid van armoede.

Lunchbox ‘Armoede- en schuldenbeleid: The next level’
Tijdens de Nautus Luncbhox Armoede- en schuldenbeleid: The next level brengen we het armoede- en schuldenbeleid van jouw gemeente naar een hoger niveau. In de workshop gaan we in op de volgende onderdelen:

  • Het verschil tussen armoede en schulden: waarin zit dat eigenlijk?
  • De facts en figures: meer inzicht in de doelgroepen die hulp en ondersteuning nodig hebben.
  • De belangrijkste leerpunten van de afgelopen jaren.
  • Aanknopingspunten om het armoede- en schuldenbeleid naar een hoger niveau te brengen.

Tijdens de lunchbox bieden we je praktische handvatten, zodat je morgen direct kunt starten.

Wat krijg ik als ik de lunchbox bestel?
Nautus heeft veel kennis opgedaan op het gebied van armoede- en schuldenbeleid. Benut die ook voor jouw gemeente! Tijdens de workshop vergroten wij in korte tijd jouw kennis en verbreden we jouw inzichten. De workshop is gratis en wordt gegeven op jouw locatie, bijvoorbeeld tijdens de lunch. De workshop duurt 2 uur en is bedoeld voor ongeveer 8 personen.

Meer weten over deze lunchbox?

Neem dan contact op met Kosha Schipper.

Mail Kosha