Nautus Lunchbox

Innovatie in de schuldenaanpak

Mobility mentoring, stress-sensitieve dienstverlening, krachtgericht werken en de theorie van de schaarste. De wetenschappelijke innovaties op het gebied van armoede en schulden vliegen ons om de oren. Hoe kun je als gemeente deze inzichten toepassen in de praktijk?

Noodzaak voor verandering
Een steeds grotere groep mensen heeft kans op problematische schulden. Waar vroeger het gros van de mensen uit de bijstand kwam, is dat nu allang niet meer het geval. Zo is het aantal Nederlanders dat werkt en toch arm is sinds het begin van deze eeuw toegenomen met 60%. Bovendien komen schulden zelden alleen: schulden en multi-problematiek gaan vaak hand in hand.

Lunchbox Innovatie in de schuldenaanpak
Tijdens de Nautus Lunchbox Innovatie in de schuldenaanpak geven we je tools om met wetenschappelijke innovaties aan de slag te gaan. In de workshop geven we antwoord op de volgende vragen:

    1. Wat zijn de nieuwe inzichten op het gebied van armoede en schulden? En waarom moeten we hiermee aan de slag?
    2. Waarom is het zo moeilijk om deze inzichten te vertalen naar de praktijk?
    3. Op welke manieren kun je de nieuwe inzichten in de praktijk brengen?

Wat krijg ik als ik de lunchbox bestel?
Nautus heeft veel kennis opgedaan op het gebied van armoede- en schuldenbeleid. Benut die ook voor jouw gemeente! Tijdens de workshop vergroten wij in korte tijd jouw kennis en verbreden we jouw inzichten. De workshop is gratis en wordt gegeven op jouw locatie, bijvoorbeeld tijdens  de lunch. De workshop duurt 2 uur en is bedoeld voor ongeveer 8 personen.

Wil je deze lunchbox boeken?

Neem dan contact op met Lieke Veldhuis.

Mail Lieke