Nautus Lunchbox

Leve de "lastige" inwoner - echt ruimte geven aan een initiatiefnemende samenleving

De ontwikkelingen in de samenleving vragen om een andere overheid dan we tot nu toe gewend zijn. We willen allemaal meer aansluiten bij de initiatieven van onze inwoners, maar in de praktijk is dit nog best lastig. Want hoe doe je dat nu écht? Hoe sluit je aan bij je inwoners en hoe neem je de collega’s, bestuurders en partners daarin mee? Andersom, hoe bundel je de energie uit de samenleving en betrek je de inwoners bij nieuwe plannen?

Lunchbox Leve de ‘lastige’ inwoner
De samenleving is volop in beweging. Zij verandert vlot van een 3.0 naar een 4.0 samenleving. En de overheid verandert daar kalm in mee. Inwoners nemen zelf steeds meer het initiatief om op hun eigen manier krachten te bundelen en in te spelen op de eigen behoeften. Van gemeenten wordt steeds meer gevraagd om hierbij aan te sluiten. In de praktijk blijkt steeds vaker dat wat inwoners willen, om wat voor reden dan ook, niet past in het logisch stappenplan van gemeenten. Het schuurt aan beide kanten. Bij Nautus komt deze vraag regelmatig voorbij. In deze workshop geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom schuurt het nu en hoe is deze ontwikkeling tot stand gekomen?
  • Waarom is ruimte geven aan de samenleving een grote uitdaging?
  • Hoe voer ik het gesprek met de samenleving en waar moet ik rekening mee houden?
  • Hoe kan ik met de 4.0 samenleving werken terwijl mijn omgeving nog 3.0 georiënteerd is?

Wat krijg ik als ik de lunchbox bestel?
We ontwikkelden de lunchbox op basis van allerlei inzichten uit wetenschap en praktijk. Tijdens de workshop vergroten wij in korte tijd jouw kennis en verbreden jouw inzichten. De workshop is gratis en wordt gegeven op jouw locatie, bijvoorbeeld tijdens de lunch. De workshop duurt 2 uur en is bedoeld voor ongeveer 8 personen.

Meer informatie over deze lunchbox?

Wil je meer informatie over deze lunchbox of het bieden van ruimte aan initiatieven uit de samenleving? Neem dan direct contact op met Laureen.

Mail Laureen