Nautus Lunchbox

Implementeren kan je leren 

Gemeenten worden voortdurend geconfronteerd met nieuwe of veranderende taken. Veranderen gaat echter niet vanzelf. Bedenken van nieuw beleid of een verandering is één, maar hoe zorg je dat dit daadwerkelijk wordt uitgevoerd? En hoe weet je vervolgens of het werkt zoals je had bedacht?

Voor al deze vragen is een goed doordachte implementatie nodig. En dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. De implementatie van een verandering verloopt namelijk vaak moeizaam. Ruim 70% van de veranderingen in Nederlandse organisaties loopt vroegtijdig vast of realiseert niet het beoogde resultaat. Dit is kostbaar, gezien de investering van mensen en middelen die continu plaatsvindt. 

Ruim 70% van de veranderingen in Nederlandse organisaties loopt vroegtijdig vast of realiseert niet het beoogde resultaat.

Een goede aanpak van het veranderproces is daarom van groot belang. Wanneer je werkt aan nieuwe of veranderende taken is het goed om aandacht te hebben voor de implementatie van deze taken. Door veranderingen goed te implementeren ontstaat een eenduidige werkwijze en wordt beter in kaart gebracht welke effecten toe te schrijven zijn aan de geïmplementeerde verandering.  

Maar wat is voor een goede implementatie nodig? De kloof tussen het bedenken en het realiseren van een verandering is groot. We besteden vaak veel meer tijd aan het bedenken en ontwikkelen van beleid, dan aan het inspireren en ondersteunen in de praktijk. We weten wel dat het belangrijk is maar we doen het niet (voldoende).   

Het is ook best lastig. Bedenken en ontwikkelen kan je in kleine kring doen maar voor implementeren heb je vooral anderen nodig. En hoe krijg je al die mensen mee in zo’n verandering? Om gemeenten hierbij te ondersteunen heeft Nautus de lunchbox ‘Implementeren kan je leren’ ontwikkeld.  

Wat krijg ik als ik de lunchbox bestel?
Nautus heeft veel kennis over implementatie vanuit beleid, wetenschap en praktijk. In onze unieke workshop delen we deze kennis en ervaring vanuit de diverse regio’s en gemeenten waar we werken. In korte tijd vergroten we je kennis en verbreden we je inzichten. Voorafgaand aan de workshop inventariseren we je vragen en stemmen de workshop daarop af. 

De workshop is gratis en wordt gegeven op locatie, bijvoorbeeld tijdens de lunch. Een digitale workshop kan ook. De workshop duurt twee uur en is bedoeld voor ongeveer acht personen. 

Wil je deze lunchbox boeken of er meer over weten? Neem dan contact op met Inge Busschers en/of Roos van der Steijle.

Benieuwd naar deze workshop?

Stuur Roos dan een mailtje. Ze vertelt je er graag meer over!

Mail Roos