Nautus Lunchbox

Inspelen op gedrag. Hoe doe je dat? 

Goede voornemens aan het begin van het jaar, maar er bij de kassa toch achter komen dat er meer en minder gezonde producten in het mandje liggen? Deze maand écht geld willen sparen, maar dat ene paar schoenen in de uitverkoop toch niet kunnen laten staan?  Herkenbaar? Hoewel we onszelf als rationele wezens beschouwen en het niet graag toegeven, wordt ons gedrag vaker gestuurd en beïnvloed dan we denken. Niet alleen in de supermarkt, maar ook in de trein of op straat. Wat kunnen gemeenten daar in het sociaal domein mee?  

Gedragswetenschappelijke inzichten vertalen naar beleid 

We weten steeds meer over de werking van ons brein en hoe we gedrag van mensen beter kunnen sturen. Dat zijn inzichten die gemeenten ook goed kunnen toepassen binnen het sociaal domein. Juist wanneer het gaat om complexere problemen of om inwoners met multiproblematiek. Met vaak kleine interventies kunnen gemeenten er al voor zorgen dat inwoners vaker op een afspraak verschijnen of gezonder gaan leven.  

Lunchbox ‘Inspelen op gedrag’ 

In de Nautus Lunchbox ‘Inspelen op gedrag’ gaan we hier verder op in op basis van onze inzichten uit de theorie en de praktijk. Tijdens de workshop vergroten wij in korte tijd jouw kennis en verbreden wij jouw inzichten.  

Tijdens de workshop leer je meer over welke gedragswetenschappelijke inzichten er zijn. Je weet en ondervindt hoe gedrag gestuurd wordt door keuzes makkelijk en aantrekkelijk te maken. En we laten zien hoe je deze inzichten praktisch kunt inzetten bij lastige opgaven in het sociaal domein.  

De workshop is gratis en wordt gegeven op jouw locatie, bijvoorbeeld tijdens de lunch. De workshop duurt 2 uur en is bedoeld voor ongeveer 8 personen. 

Meer weten over deze lunchbox?

Neem dan contact op met Joost Cornielje.

Mail Joost

Bekijk een andere Nautus Lunchbox

Nu beschikbaar: de Nautus veranderaanpak financiële grip in het sociaal domein

Download nu ons Stappenplan Financiële Grip.

Nautus Lunchbox: ‘Werk’ verandert, verandert jouw gemeente mee?

Nautus heeft veel kennis verzameld rondom nieuwe verschijningsvormen van werk,...

Nautus Lunchbox: versnellen in je project. Zo doe je dat!

Hoe zorgen we ervoor dat het niet alleen bij praten...
democratisch verantwoorden in de participatiemaatschappij

Nautus Lunchbox: Verantwoorden in de participatiemaatschappij

De samenleving verandert en de gemeente verandert mee. Met onze...
Lees meer