Nautus Lunchbox

Omvormen van de Wsw: de mythes voorbij

Sinds 1 januari 2015 is de instroom in de sociale werkvoorziening afgesloten. Een maatregel met grote consequenties. De eerste ervaringen zijn opgedaan. Nieuwe richtingen worden ingeslagen. Mythes worden doorgeprikt over wat wel of niet kan. Tijd om de balans op te maken!

Interactief en leerzaam 
In de lunchbox Wsw gaan we na welke problemen gemeenten ervaren rond de uitvoering van de Wswnu en in de toekomst. We laten zien welke keuzes gemeenten maken als het gaat om doelgroep, infrastructuur, governance en financiën. Dit doen we natuurlijk ook in samenhang met andere taken van gemeenten in het sociaal domein.

In de lunchbox bespreken we op interactieve wijze de volgende vragen: 

  • Welke opdracht hebben gemeenten in het kader van de Wsw? 
  • Welke problemen ervaren ze in de uitvoering van deze opdracht? 
  • Welke oplossingsrichtingen kiezen ze? 
  • Wat zijn ervaringen uit de praktijk? 
  • Welke mythes zijn doorgeprikt? En welke niet? 
  • Hoe zien de komende jaren er uit?

We brengen kennis en ervaringen van onszelf en van verschillende gemeenten in. Ewe scherpen jouw gedachten over de uitvoering van de Wsw in de toekomst. Waardevol voor iedereen die zich binnen jouw gemeente met dit onderwerp bezighoudt. 

Wat krijg ik als ik deze lunchbox bestel? 
We ontwikkelden de lunchbox op basis van inzichten uit onderzoek en praktijk. Tijdens de workshop vergroten wij in korte tijd jouw kennis en verbreden jouw inzichten. De workshop is gratis en wordt gegeven op jouw locatie, bijvoorbeeld tijdens de lunch. De workshop duurt 2 uur en is bedoeld voor ongeveer 8 personen. 

Meer weten over deze lunchbox?

Stuur Joost een mailtje als je deze lunchbox wilt boeken of als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Mail Joost