14-09-2018

Let the match begin!

Het matchen van vraag en aanbod binnen de arbeidsmarkt is belangrijk, maar complex. De arbeidsmarkt wordt krapper: er zijn steeds meer vacatures en minder beschikbare werknemers. Toch blijft een grote groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkloos. Het matchen van deze mensen op passende vacatures wordt dus steeds belangrijker. De arbeidsmarktregio Midden-Gelderland wil dit proces verbeteren.

Nautus ondersteunt daarbij met een ‘APK’: Arbeidsmarkt Periodieke Ketenalayse. Samen met ketenpartners zoals het Werkgever Service Punt Midden-Gelderland, het UWV en verschillende partners gaan Stuart Weir en Ivo Leijten aan de slag. De APK bestaat uit een aantal grondige analyses die zorgen voor inzicht in de kwaliteit en effectiviteit van het matchingsproces. Doel van het project is de mogelijkheid te creëren om het matchingsproces continu te blijven verbeteren binnen de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland.

De APK start in september 2018 en de eerste resultaten worden eind oktober verwacht. Er wordt tijdens deze opdracht onderzocht of de APK als landelijke benchmark kan gaan functioneren.

Meer weten over dit project?

Stuart Weir vertelt je er graag meer over.

Mail Stuart