Meer aandacht voor de Wijksteunpunten In Edam-Volendam

Wijksteunpunten hebben een echte spilfunctie in de wijk. Zo worden zorgen en problemen eerder opgemerkt en kan er sneller iets aan worden gedaan. De gemeente Edam-Volendam heeft een aantal van deze Wijksteunpunten en wil daar extra aandacht voor vragen.

Nauturiaan Sientje Trip werkt sinds half januari bij Nautus en kon gelijk aan de slag voor de gemeente gemeente Edam-Volendam. Haar opdracht was, en is nog steeds, het in goede banen leiden van de nieuwe aanbestedingen van het wijksteunpunt zodat het kan uitbreiden. Na het scherp krijgen van de opdracht en haar verkenning was het daarna de beurt aan Sientje om, namens de gemeente, uitleg te geven aan de gemeenteraad wat de Wijksteunpunten doen. En hoe zij hulp kunnen bieden aan de inwoners van Edam-Volendam.

Sientje: ,,Als gemeente hebben we de doelstelling om een dekkend aanbod te presenteren van preventieve voorzieningen voor kwetsbare bewoners. Hiermee hopen we dat we ze eerder in beeld krijgen. Dat ze snel, dichtbij huis en zonder indicatie geholpen kunnen worden. Denk aan vragen rond: geldzorgen, huisvesting, eenzaamheid maar ook praktische zaken zoals het ondersteunen bij het aanvragen van een DigiD.”
Het Wijksteunpunt heeft een signaleringsfunctie en worden mensen ‘gezien’. Hoe eerder hulpvragen of problemen worden opgemerkt hoe beter. Voor de gemeente belangrijk want: ”We willen dat mensen – als er iets is – zo snel mogelijk bij ons in beeld zijn. Dan kunnen we hen helpen en ondersteunen. Het heeft een preventieve werking.”

Meer weten over de presentatie en de toelichting van Sientje over de Wijksteunpunten? Nieuw Volendam (NIVO) schreef er een artikel over: https://lnkd.in/eR35XUd5

Meer weten over de Wijksteunpunten?

Stuur mij gerust een e-mail en ik deel graag mijn kennis over dit overwerp.

Mail Sientje