29-10-2018

Starten bij Nautus: hoe is dat? Fulco, Merijn en Manouk geven antwoord!

Fulco, Merijn en Manouk zijn afgelopen periode bij Nautus begonnen. Voor je sollicitatie doe je natuurlijk uitgebreid onderzoek naar de organisatie waar je komt te werken. Pas als je begonnen bent zie je hoe het er echt aan toe gaat.

Genieten op de Nautus-vrijdag
Is it Friday yet? Het einde van de week sluiten we met alle Nauturianen af op kantoor. Dat begint met de dagopening en een nummer van Peter op de app om alvast in de stemming te komen. Daarna is er vaak een training, intervisie, of kennissessie. En dan de door Maureen verzorgde lunch. De Nautus-vrijdag is elke week weer genieten! Na de lunch is een aantal adviseurs nog serieus aan het werk, terwijl anderen zich bezighouden met de playlist van Nicky of op kantoorsafari gaan met nerfguns. De week sluiten we af met een borrel. De muziek gaat harder, de hapjes komen op tafel en er wordt bijgepraat en gepuzzeld. Het was weer een goede week.

Debatteren spotten met collega’s
Op je eerste dag krijg je je werktelefoon en ben je direct toegevoegd aan TheRealNautus-Whatsappgroep. Even wennen, want een gesprek van alleen GIFjes en inside-jokes is niet meteen volledig te volgen. Gelukkig is al snel duidelijk dat ook een junior een van de partners te kakken mag zetten. Vooral de politieke achtergrond van de Nauturianen is populair onderwerp van debat (lees: spot).  Ons werd duidelijk: op de Nautus-vrijdag komt alles samen.

Klungelen met de leaseauto
Op je eerste werkdag bij Nautus staat er ook een auto voor je klaar. De leaseauto die je krijgt bij Nautus is natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Vooral in combinatie met de tankpas. Het is een langlopende traditie dat er in de eerste maand(en) iets misgaat met leaseauto’s. Het ligt dan ook echt (!) niet aan ons dat een (Diesel)-auto werd weggesleept met een buik vol benzine en er een auto zonder kenteken rondreed. Gelukkig was daar de Nautus-collegialiteit. De kentekenplaat zit weer stevig vast. En de geruststellende woorden over andere incidenten zijn goed ontvangen.