01-03-2021

Een nieuwe uitdaging

Ik houd van uitdagingen. Zowel van kleine als grote. Een nieuwe baan, verhuizen naar een andere stad of 10 kilometer hardlopen. Allemaal uitdagingen die ik onlangs ben aangegaan. Super spannend, super leerzaam maar vooral super leuk. Een nieuwe uitdaging geeft energie. Zoals Loesje schrijft: waarom binnen je comfortzone blijven, als daarbuiten veel meer te beleven valt?

Een nieuwe baan
De nieuwe baan vond ik bij Nautus. Hier ben ik begin december gestart als junior adviseur in het sociaal domein. Naast de maatschappelijke relevantie en de afwisseling in opdrachten spreekt de fijne, open sfeer binnen de organisatie mij aan. Het warme digitale welkom en de Nautus-vrijdagen zijn hier mooie voorbeelden van. Digitaal ‘landen’ bij Nautus en op twee opdrachten – in Doetinchem en Meerinzicht – vond ik best een uitdaging. En het is fijn om te merken dat ik daar stappen in aan het zetten ben. Dit komt onder andere doordat ik overal mijn vragen mag stellen en collega’s me betrekken bij hun werkzaamheden en bijpraten over de inhoud. Dat voelt goed.

Een nieuwe plek
Vanuit mijn nieuwe plek in Amsterdam, waar ik sinds kort samen met mijn vriend woon, zoek ik dagelijks de verbinding met collega’s. Elke dag aan dezelfde keukentafel, achter hetzelfde scherm, in dezelfde ruimte. Niks geen uitdaging lijkt het, maar niets is minder waar. De opdrachten die spelen in het sociaal domein zijn uitermate complex en daarmee uitdagend. Er speelt van alles. Verschillende perspectieven en belangen. Oplopende kosten en een groeiende zorgvraag. Corona. (Digitaal) met elkaar in gesprek blijven. Het vergt een aanpak waarin samenwerking centraal staat en om een kritische blik, steeds weer opnieuw. Uitdaging op uitdaging.

In beweging
Een andere uitdaging vind ik in sporten. Ik speel graag volleybal, loop hard en wandel veel. Die laatste twee deed ik overigens tot een jaar geleden amper. Dat ik nu met plezier 10 kilometer hardloop had je mij een jaar geleden niet kunnen wijsmaken. Maar de Covid-19 maatregelen zorgen voor creativiteit en nieuwe manieren van bewegen. Momenteel ben ik druk met yoga- en wandelchallenges met collega’s en vrienden. Zorgt voor een goede motivatie, focus en verbinding. Wel heb ik veel zin om weer in groepsverband te kunnen sporten, of met een biertje op de après-ski te staan. En in ‘live’ contact met collega’s. Al moet ik zeggen dat het teamoverleg al wandelend door het Rembrandtpark ook een ware uitdaging is.

Bij Nautus word ik continu uitgedaagd. Precies een plek voor mij!

Meer weten?

Wil je nader kennismaken met Annelies? Stuur haar direct een mailtje en maak een afspraak!

Mail Annelies