Beweging is het begin van verandering

Gemeenten staan voor enorme uitdagingen. Sociale vraagstukken die in de samenleving spelen en opgelost moeten worden. Waarbij de goede wil en intenties het vaak afleggen tegen de weerbarstigheid van de dagelijkse praktijk. Wij doorbreken die status quo. En brengen mensen in beweging.

Van de behoeften en wensen van inwoners, tot de soms tegenstrijdige belangen van de politiek, en de werkdruk van gemeentelijke specialisten: veranderopdrachten vragen om een grondige aanpak. Waarbij wij niet geloven dat ons werk is gedaan bij het opleveren van een lijvig plan dat in de la verdwijnt. We willen echt het verschil maken. Van visie tot implementatie.

Wat ons beweegt

We gaan voor impact. Bij gemeenten en in de samenleving. Het nemen van verantwoordelijkheid is hierbij een voorwaarde. Het creëert de ruimte om ambities, vergezichten en abstracties te vertalen, naar concrete en uitvoerbare plannen. Dit geeft ons energie. Waarmee we het vuur aanwakkeren bij anderen.

Dit lukt ons alleen door innig samen te werken met gemeentelijke professionals. De mensen die het uiteindelijk moeten doen. Zo ontwikkelen we een werkbare oplossing die aansluit bij de realiteit van alledag. Dat is goed voor de organisatie én de maatschappij.

Wat we doen

Verandering teweeg brengen. Dat begint met het stellen van de vraag achter de vraag. Die legt namelijk bloot wat er echt opgelost moet worden. En is het beginpunt van onze samenwerking. Soms schuurt en wringt dat. Kritisch en eerlijk zijn is niet altijd leuk. Maar wel nodig. Om tot een oplossing te komen waarbij uiteindelijk iedereen gebaat is.

Of we nu een implementatietraject begeleiden, of een visie of borgingsdocument opleveren: als wij ons werk goed gedaan hebben, zijn beleidsmakers en andere gemeentelijke specialisten in staat de volgende stappen zelf te zetten. Zo zorgen we voor blijvend resultaat. En verzilveren we onze betrokkenheid.

Samen de boel in beweging krijgen?

Onze energie werkt aanstekelijk. Joost Cornielje vertelt je er graag meer over. Bel Joost (06 14971324) of maak een afspraak. 

Maak een afspraak