01-04-2021

(Af)studeren vanuit je studentenkamer...

…dat is best wel een uitdaging. Zeker voor iemand die graag in een omgeving is met collega’s die nieuwe inzichten verschaffen en aan het denken zetten. Persoonlijk contact, dat is mijn drijfveer. Toch is het aan de slag gaan bij Nautus sinds mijn eerste dag een warm bad geweest. Al vanaf het eerste gesprek.

Ik ben David Wolf, 24 jaar oud en sinds eind februari stagiair bij Nautus. Ik ben op dit moment bezig met afstuderen binnen de master Urban Governance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hiervoor schrijf ik mijn scriptie over de netwerkrol van gemeenten binnen het gedecentraliseerde jeugdzorgdomein, een echt Nautus-vraagstuk. Na door Jelmer aangedragen te zijn en een prettig sollicitatiegesprek te hebben gevoerd, kreeg ik groen licht om mijn onderzoek bij Nautus uit te mogen voeren.

Online kennismaken
Tijdens mijn eerste werkdag viel mij direct op dat bij Nautus een verfrissende wind waait. Een bedrijf met een informele sfeer waar je je direct op je gemak voelt. De ontvangst hielp daarbij enorm: een mooie bos bloemen, een warm onthaal van Stuart op kantoor en leuke gesprekken tijdens de eerste werkdag. Ook tijdens de online kennismakingen met de andere collega’s werd al snel duidelijk dat iedereen hier uitgebreid de tijd neemt voor elkaar en, bovenal, elkaar een helpende hand biedt als daar behoefte aan is.

Samen komen tot een onderzoeksvoorstel
Samen met Stuart heb ik de eerste weken gesleuteld aan het bepalen van een onderwerp dat zowel bij Nautus als bij mij past. Het resultaat is een mooie mix van een bestuurskundig en sociaal vraagstuk geworden. Het sociaal domein was voor mij nieuw, het werken voor gemeenten niet. Na een jaar werkervaring bij de gemeente Amsterdam groeide mijn nieuwsgierigheid naar de private werkwijze als het gaat om publieke vraagstukken. Bovendien heeft de coronacrisis aangetoond dat het werken voor kwetsbare Nederlanders relevanter is dan ooit. Kortom, het ideale moment voor mij om in te stappen bij Nautus.

Tempo maken
Onlangs ben ik begonnen aan een interessante opdracht rondom de inkoop van jeugdzorg en Wmo in Oost-Nederland. Dit biedt mij de mogelijkheid om naast het schrijven van mijn scriptie kennis te maken met de werkwijze van Nautus binnen het sociaal domein. Op deze manier kan ik de soms statische aard van wetenschappelijk onderzoek doen afwisselen met een concreet voorbeeld uit de praktijk. Dat maakt het achter het scherm zitten een stuk inspirerender! Wat wil je nog meer?

Stuur David een mailtje...

…als je meer wilt weten over zijn onderzoek of eerste ervaringen bij Nautus!

Mail David