09-12-2019

Alle begin is….uitdagend

Dinsdag 15 oktober was het zover, mijn eerste dag bij mijn allereerste voltijdbaan. Een spannend moment en gevoelsmatig het einde van mijn studentenleven waarin je nog niet gekoppeld bent aan termen als ritme, regelmaat en werkdagen.

Warmdraaien
Ondanks dat het wellicht wat aanpassingen vergde om de overstap te maken van het studentenleven naar het werkzame leven, kwam ik vol goede moed binnengelopen op dinsdagochtend. Na een korte introductie, werd ik in vogelvlucht meegenomen door de doelen, achtergronden en strategieën van Nautus. Vervolgens vond er een introductie plaats over de systemen die Nautus gebruikt en kwam ik erachter dat er voor mij al uren gepland stonden voor de gemeente Zeewolde. Na deze introductie-uren, maakte ik kennis met de complexiteit van de Macbook, mijn leaseauto en de eerste literatuur over de Participatiewet.

Starten bij de gemeente
Na enkele dagen inlezen op het gebied van bestaanszekerheid en participatie en het kennismaken met mijn directe collega’s op kantoor in Amersfoort, kwam de focus meer op Zeewolde te liggen. Na een klikgesprek in Zeewolde kon ik een dag later direct beginnen en werd ik opnieuw ondergedompeld in een andere omgeving. Een grote uitdaging, waarbij ik direct de verantwoordelijkheden kreeg die bij de functie passen van een beleidsadviseur bestaanszekerheid & participatie. Deze verantwoordelijkheden bieden mij een mooie kans om mij de komende periode verder te ontwikkelen op de beleidsterreinen van bestaanszekerheid & participatie.

Nautus vrijdag
Gelukkig is er naast vier dagen op een andere locatie, alle ruimte om op vrijdag mijn collega’s te spreken. Wanneer ik meer kennis wil opdoen of dingen niet meer weet zijn er genoeg momenten waarop ik met mijn collega’s kan sparren. Naast deze kennisuitwisseling is er ook alle ruimte voor een heerlijke lunch, spellen en een vrijmibo.

Ik zou willen zeggen dat alle begin uitdagend is, maar dat Nautus vanaf moment één aanvoelt als een fijne werkgever. Ik heb nu al zin in de periode die voor mij ligt!

Meer weten van Johanan?

Wil je meer weten over hoe je begint bij Nautus na afronding van je studie? Stuur Johanan een mailtje!

Mail Johanan