12-03-2024

Alle zintuigen op scherp

Na het afronden van mijn Master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid was ik enthousiast om eindelijk aan de slag te gaan. Na zes jaar met mijn neus in de studieboeken te hebben gezeten, begon ik afgelopen januari aan een nieuw, zintuigprikkelend avontuur…

Proeven tijdens mijn proeftijd
“Wat trok je aan in de vacature van Nautus?” was een van de vragen die mij werd gesteld tijdens het sollicitatieproces. Vers vanuit de collegebanken voelde ik een sterke behoefte om mijn leerproces voort te zetten. Het idee van geen dag die hetzelfde is en de mogelijkheid om voortdurend te blijven leren, dat was voor mij cruciaal in de zoektocht naar mijn eerste baan. “De afwisseling,” was mijn antwoord. En die afwisseling heb ik gekregen tijdens mijn eerste twee maanden bij Nautus. Van de verduurzaming van Verenigingen van Eigenaren tot het behandelen van verordeningen voor leerlingenvervoer; door deel te nemen aan diverse opdrachten kon ik proeven van verschillende onderwerpen en werkzaamheden. Zo heb ik alleen al in mijn proeftijd ontzettend veel mogen leren.  

Welkom voelen
Inmiddels is het ruim twee maanden geleden dat ik op mijn eerste werkdag het kantoor binnenstapte, een moment dat toch altijd een zekere spanning met zich meebrengt. Gelukkig verdween die spanning al snel door de gezellige en behulpzame sfeer die op kantoor heerst. Collega’s die graag een handje helpen, regelmatig bij je inchecken, en niet te vergeten, de Nautus-vrijdag. Dit warme ontvangst maakte dat ik me vanaf het allereerste moment direct welkom voelde bij Nautus. 

Mijn ogen uitkijken
Tot op heden kijk ik regelmatig mijn ogen uit. Letterlijk over het indrukwekkende uitzicht over Amersfoort vanaf onze 7e verdieping, figuurlijk door alle nieuwe uitdagingen en inzichten die het sociaal domein te bieden heeft. De verscheidenheid aan maatschappelijke vraagstukken en de aangrijpende verhalen die daarbij horen, tonen voor mij het belang en de impact van ons werk; iets waar ik graag mijn steentje aan bij wil dragen.  

Alle neuzen dezelfde kant op
Die impact wordt teweeggebracht door een team van jonge, energieke en creatieve veranderaars. Door gezamenlijk stil te staan bij de doelen en ambities, wordt de oplossing voor een maatschappelijk vraagstuk zowel individueel, als team en met de opdrachtgever gezamenlijk nagestreefd. Die teamspirit; dat past wel bij mij. 

Met aandacht horen
Waar het horen zich slechts beperkt tot waarnemen met je oren, heeft daadwerkelijk luisteren naar een verhaal de potentie om echte verandering teweeg te brengen. Echt luisteren, in combinatie met de bereidheid om elkaar te begrijpen, zijn voor mij de bouwstenen voor betekenisvolle connecties en effectieve samenwerkingen. Terugkijkend op de eerste leerzame maanden, kijk ik er naar uit om komende tijd de transformerende kracht van luisteren verder te ontdekken.  

Meer weten?

Benieuwd naar de opdrachten van Bente Vermij en hoe het haar vergaat? Stuur haar gerust een e-mail!

Mail Bente