21-11-2022

Allemaal nieuwe vragen, met Nautus als uiteindelijk antwoord!

Een krap half jaar geleden was ik nog volop bezig met afstuderen. Ik deed de master Bestuur en Beleid aan de Universiteit Utrecht en schreef mijn scriptie over populistische druk op ambtelijke experts. Hoewel ik het studeren altijd erg leuk vond, was ik er al snel over uit dat deze master het eindpunt van mijn studententijd was. Naast mijn onderzoeksvraag speelde daarom tal van andere vragen ook door mijn hoofd: Wat vind ik interessant? Wat voor werk past bij mij? Wat zoek ik in een baan? Allemaal nieuwe vragen, met Nautus als uiteindelijk antwoord!

Al snel kreeg mijn wensenlijstje steeds meer vorm. Ik wilde actief zijn in de publieke sector, me inzetten voor maatschappelijke vraagstukken en het liefst zo veel mogelijk leren. Via mijn studievereniging Perikles was ik al bekend met Nautus en inmiddels ook nieuwsgierig geworden naar hun werkzaamheden. Daarom besloot ik me aan te melden voor de Wervingsdag begin juli. Je moet je voorstellen dat op één dag je eerste en tweede sollicitatiegesprek plaatsvindt en waarbij je aan het einde van de dag meteen te horen krijgt of je bij Nautus mag komen werken. Mijn gevoel tijdens de Wervingsdag was meteen goed. Zo kwam het dat ik uiteindelijk de baan aangeboden kreeg die voldeed aan mijn volledige wensenlijstje, met als belangrijke plus een groep jonge, gezellige collega’s.

Na het verdedigen van mijn scriptie begon ik op 1 september aan mijn nieuwe baan als junior adviseur binnen het sociaal domein. Mijn ondertitel ‘ambitieuze aanpakker’ werd gelijk op de proef gesteld. Zo startte ik direct bij twee gemeenten, aan de slag met opdrachten die niet alleen sterk verschillen op inhoud maar ook op rol. Projectleider zorgcontinuïteit jeugdzorg in Amsterdam en adviseur beleidseconomie in Amersfoort. Ambitieus was het zeker! Ik kan me niet herinneren dat ik ooit in zo’n korte tijd, zo veel heb geleerd.

Nu, ruim twee maanden verder, ben ik nog altijd blij met mijn keuze voor Nautus. Ik leer iedere week meer over mezelf, wat ik interessant vind en waar mijn kracht ligt. Daarnaast stond me in mijn inwerkperiode gelijk een weekendje Antwerpen te wachten. Geen betere manier om je nieuwe collega’s te leren kennen dan tijdens de karaoke!

Al met al ben ik blij met Nautus als mijn eerste echte werkgever. En kijk ik uit naar de opdrachten en alle kansen die nog komen!

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Nauturiaan Kim de Smet.

Mail Kim