03-10-2022

Bestuurskunde studievereniging BOW op bezoek bij Nautus

Vrijdag 30 september ontvingen wij maar liefst 15 studenten van de studievereniging BOW uit Nijmegen. Een leuke en leerzame kans om als student eens aan het badwater van een organisatieadviesbureau te voelen. Want met de studie kun je vele kanten op en het werken als adviseur bij Nautus is daar één van.

Nadenken over de toekomst
Voor de studenten was deze dag nieuw, maar voor ons was deze dag als vanouds: een echte Nautus-vrijdag. We hebben de studenten verwelkomd met een Pecha-Kucha. Dit is een creatieve presentatievorm waarmee nieuwe collega’s zich bij ons voorstellen.

Daarna hebben de studenten meegedraaid met onze kennissessie. De kennis die wij opdoen in onze opdrachten verspreiden we elke vrijdag onder onze collega’s. Vandaag ging de kennissessie over de gevolgen van de miljoenennota op het sociaal domein. Naast een inhoudelijke presentatie gingen we in groepen uiteen om te bekijken wat er komend jaar gaat veranderen voor de verschillende opdrachten die we bij Nautus doen. Welke nieuwe regelingen komen er? Hoe kunnen we mensen deze winter door helpen? Hoe zorgen we ervoor dat alle Nederlanders de juiste hulp weten te vinden?

Samenwerken geeft energie
Op een Nautus-vrijdag delen we niet alleen kennis, maar ook vaardigheden en adviezen. Daarom hebben de studenten van BOW meegedaan met onze intervisies. In kleine groepen doken de studenten in een specifieke casus van een adviseur: wat kan hij/zij maandag gaan doen om zijn/haar vraagstuk op te lossen? Daar kwamen mooie en praktische handvatten uit! Altijd fijn om zo’n team achter de hand te hebben.

Het zijn open deuren, maar samen nadenken over deze complexe onderwerpen die zoveel mensen in Nederland raken, geven vaak energie en krijg je zin om ermee aan de slag te gaan.

‘Het is fijn om een keer bij het bedrijf langs te gaan in plaats van andersom. Zo zie je echt hoe het er in een bedrijf aan toe gaat.’

En geen werkbezoek zonder een gezellige afsluitende borrel. Zo doen we dat elke vrijdag bij Nautus. We maken tijd vrij voor elkaar, het vak en voor onszelf. Goed om in een ontspannen sfeer bij te praten en ervaringen uit te wisselen over deze middag. En wie weet zien we een aantal van de studenten terug als zij hun studie hebben afgerond.

Wil jouw studievereniging ook een inhousedag bij Nautus organiseren? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Iris Weerheijm (i.weerheijm@nautus.nl) en dan plannen we een gesprek in.

Nautus werkt samen met de studieverenigingen BOW, Machiavelli, B.I.L en Perikles.

Meer weten ..

.. over deze inhouse studiedag? Neem dan contact op met Nauturiaan Jelmer Joustra.

Mail Jelmer