08-07-2022

Collega’s van de toekomst

Op een zomeravond enkele weken geleden fietsen adviseurs Annelies en Julia met een lading aan flipovers, banners én een koffer met stiften door Amsterdam. Onderweg naar Machiavelli, de studievereniging voor politicologen aan de Universiteit van Amsterdam. Ondanks de hittegolf namen diverse studenten de moeite om te komen luisteren naar onze zogenoemde masterclass. Nu al bevlogen en betrokken, precies wat we zoeken.

Wie zijn wij?
We trappen de masterclass af met een korte kennismaking met Nautus. Wie zijn wij en nog belangrijker, wat doen we? We nemen de studenten mee in de opdrachten en gemeenten waar we voor werken. De aanwezigen zijn nieuwsgierig en stellen veel vragen. Dit zorgt voor leuke gesprekken. Naast alle informatie over de opdrachten, vertellen we ook over de maatschappelijk verantwoorde kant van Nautus en welke activiteiten we daarbij ondernemen, Natuurlijk leggen we ook de nadruk op de Nautus-vrijdag. Want als je net bent afgestudeerd, is zo’n vrijdag in het teken van persoonlijke ontwikkeling inclusief borrel erg aantrekkelijk.

En nu zelf aan de slag!
Na de kennismaking gaan we de diepte in. We zoomen in op het onderwerp ‘beschermd wonen’ en leggen uit wat Nautus zoal doet op dit beleidsterrein. Natuurlijk zetten we de studenten ook aan het werk. We leggen ze een casus voor: stel een plan van aanpak voor een woonzorg-project binnen een gemeente. En vergeet de burgers niet! De flipovers worden gretig in gebruik genomen. De studenten werken een volledig plan uit, dat ze aan ons presenteren. We zijn onder de indruk. Deze studenten zijn klaar voor een carrière bij Nautus en we hopen dat we ze een goed kijkje in onze keuken hebben gegeven. Na een geslaagde avond springen we weer op de fiets. Tijd voor een biertje in de zon.

 

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Nauturiaan Julia Eijlander.

Mail Julia