25-05-2022

Dag van onze stagiair(e)s

Het stereotype beeld van de stagiair(e) is degene die de koffie zet, meeluistert en aantekeningen maakt bij overleggen. Niets is minder waar bij Nautus! Reden genoeg om vandaag op de ‘dag van de stagiair(e)’ onze stagiaires in de spotlights te zetten.

Stagiair(e)s zijn voor Nautus onmisbaar. Zij dragen namelijk veel bij aan onze organisatie. Door de onderzoeken die ze uitvoeren voegen ze actuele kennis toe. Daarnaast werken ze mee aan onze opdrachten, waardoor ze ook de praktische kanten van ons werkveld goed leren kennen. Wij vinden het belangrijk dat onze stagiair(e)s echt onderdeel zijn van de teams. Dit vloeit voort uit ons MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid dat persoonlijke ontwikkeling en training op de werkvloer als speerpunten heeft.

Stagiair(e)s worden ondergedompeld in de Nautus Vrijdag. Die bestaat uit onder andere uit meedoen aan teamoverleggen, kennissessies, intervisie en niet te vergeten de vrijdagmiddagborrel.

Op dit moment lopen Myrthe Kouwenhoven en Dorien Firet stage bij ons. Ieder komt vanuit een andere studie en brengt haar eigen kennis en frisse blik mee. En daar zijn we bij Nautus maar al te blij mee!

Eén nadeel, maar verder vooral voordelen
Zitten er dan geen nadelen aan werken met stagiair(e)s? Eigenlijk niet! Het enige nadeel is misschien dat we ons er soms oud door voelen. Het lijkt alweer zo lang geleden dat je zelf in de schoolbanken zat! Maar wat ons betreft zijn er vooral voordelen. Werken met stagiair(e)s levert in ieder geval het volgende op:

  • Stagiair(e)s zitten nog niet in een stramien en hebben een frisse blik;
  • Ze zijn flexibel;
  • Ze leren snel;
  • Het zijn je collega’s van morgen;
  • De feedback van een stagiair(e) kan je weer bewust maken van de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf en wat er misschien anders en beter zou kunnen.

Samenvattend is het werken met stagiair(e)s een geweldige manier om je werkvloer te verrijken. Ze kijken anders tegen zaken aan en ze krijgen de kans om te ruiken aan het werk wat we doen. Dus denk niet twee keer na als je met een stagiair(e) kunt samenwerken. Doe het gewoon!

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Nauturiaan Inge Busschers.

Mail Inge