27-06-2023

De balans tussen vastigheid en variatie

Na mijn reis langs de oostkust van de Verenigde Staten moest ik er toch echt aan geloven en op zoek naar een baan. Maar wat voor baan wil je dan eigenlijk? Ik zocht een goede balans tussen vastigheid en steeds opnieuw worden geprikkeld. Ook vind ik het fijn om creatief bezig te zijn. Toen ik de vacature van Nautus voorbij zag komen, dacht ik dit wel gevonden te hebben. En niets is minder waar!

Variatie genoeg!
De eerste paar weken leerde ik Nautus kennen en werd ik voorgesteld op verschillende opdrachten. Zo kwam ik terecht bij de gemeente Amsterdam als projectsecretaris voor het energievraagstuk van sportclubs. In de gemeente Zoetermeer ben ik gestart als beleidsadviseur bestaanszekerheid. En als beleidsadviseur huiselijk geweld in Zwolle schrijf ik samen met een collega een uitvoeringsprogramma van de regiovisie. Variatie genoeg! En ik word elke dag opnieuw uitgedaagd want elke rol, elk thema en elke gemeente werkt op een andere manier. Naast de uitdaging kan ik ook mijn creativiteit kwijt in het werk. Zo is het soms zoeken naar creatieve oplossingen voor problemen maar je kunt je creativiteit ook kwijt in het schrijven van stukken.

Kennisdelen en bijkletsen
Na een drukke werkweek komt de vaste Nautus-vrijdag. De Nautus-vrijdag is een constante factor en gezellig eind van een dynamische werkweek. Alle collega’s werken dan op kantoor en na een gezamenlijk dagstart zijn er onze teamoverleggen en hebben we regelmatig trainingen. De lunch en vrijmibo zijn hét moment om bij te kletsen met iedereen. Zo leer je je collega’s, ondanks dat je bij verschillende gemeenten werkt, toch heel goed kennen!

Blij met mijn keuze
Ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze voor Nautus. De sfeer in het team is altijd goed. Doordat ik bij drie opdrachten ben gestart, weet ik al iets beter waar mijn kracht ligt en wat ik interessant vind. Ik kijk uit naar wat Nautus en de verschillende opdrachten mij in de toekomst nog gaan brengen!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de projecten van Juliët Stam? Stuur haar een e-mail en ze neemt contact met je op.

Mail Juliët