25-11-2019

De eerste honderd dagen van: Saskia!

Na kennismakingsgesprekken, assessment en een kennismaking met aanstaande collega’s was het in augustus eindelijk zover: van start bij Nautus! Hoe waren mijn eerste 100 dagen bij Nautus?

Hiervoor werkte ik aan de energietransitie in de stad. Een waanzinnig onderwerp, waar de komende jaren nog heel veel werk te verzetten is. Persoonlijk heb ik veel affiniteit met duurzaamheid. Daarom kreeg ik vaak de vraag waarom ik de overstap wilde maken naar het sociaal domein.

Zelf geloof ik dat die stap helemaal niet zo groot is als het misschien lijkt. Ook de energietransitie gaat uiteindelijk om veel maatschappelijke vragen waarvoor veranderkracht, creativiteit en betrokkenheid belangrijk zijn: ‘welke behoefte is er en welke oplossing past hier het beste bij? Welke rol past bij de gemeente en hoe werkt de gemeente met lokale partners? Kan het ook anders? Welke waarden zijn belangrijk?’ Het gaat naast technische vragen minstens zoveel over complexe sociale en maatschappelijke vragen. En dat is wat mij boeit.

Tijd dus om over te stappen naar het werkveld van sociale wetenschappen en sociaal beleid. Niet alleen de artikelen in de krant lezen over nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van leefbaarheid, werk en inkomen, het organiseren van passende zorg en inclusiviteit maar hier dagelijks mee aan de slag.

Al snel zie ik dat werken bij Nautus goed bij mij past: opdrachtgericht werken, veel variatie in mijn werk en werken aan sociale vraagstukken. Ik ben van start gegaan met twee opdrachten: het ene deel van de week werk ik aan suïcidepreventie in de Regio Gooi en Vechtstreek, het andere deel aan de ontwikkeling van een stadspas voor alle inwoners van de Gemeente Almere.

En dat vanuit een mooie basis: het team van Nautus. Allemaal zetten we ons in om gemeenten te versterken in het sociaal domein. Met hen kan ik kennis uitwisselen, sparren en reflecteren op mijn werk. En gelukkig is hier een groepje collega’s dat zich inzet voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, voor mij een mooie mogelijkheid om invulling te geven aan mijn duurzaamheidsambities. En de Nautus Vrijdag? Een mooie afsluiter van de week, daarna ga ik ontspannen mijn weekend in.

Neem contact op met Saskia

Wil je meer weten over de ervaringen van Saskia in haar overstap van energietransitie naar sociaal domein? Mail haar dan gerust.

Mail Saskia