30-04-2020

De start van Lieke, maar dan vanuit huis

De dagen voor mijn start bij Nautus bracht ik door in Sevilla. Genietend van de zon en tapas keek ik uit naar mijn nieuwe baan én zag ik de wereld steeds verder op slot gaan.

Na mijn master publiek management en twee traineeopdrachten voor een centrum voor de kunsten en een ouderenzorgorganisatie besloot ik dat ik graag aan de slag wilde als adviseur bij Nautus. Ik was klaar voor de verschillende nieuwe uitdagingen: aan de slag met een diversiteit aan sociale vraagstukken, gemeenten versterken én het land door in mijn eerste auto.

Thuis aan het werk voor twee gemeenten
Mijn eerste werkdag viel tegelijk met de start van de intelligente lockdown en inmiddels ben ik dus alweer veertig dagen, vanuit huis, aan het werk bij Nautus. Ik kon mij vanaf de eerste dag inzetten voor twee verschillende opdrachten. Voor de gemeente Almelo bracht ik samen met collega’s besparingsmogelijkheden binnen het subsidiekader in kaart aan de hand van een integraal onderzoek. Voor de gemeente Arnhem houd ik mij de komende maanden bezig met participatie. Samen met de gemeente en andere partijen, die onder andere actief zijn op het gebied van werk, armoede, schulden en welzijn, werken we aan gezamenlijke aanpakken om inwoners te helpen bij het zetten van stappen naar werk. Een uitdaging die door de huidige crisis waarschijnlijk nog relevanter wordt dan die al was!

Uitwisseling en gezelligheid
Hoewel de kennissessies, teamoverleggen en borrels waarvoor de vrijdag bedoeld is zoveel mogelijk online worden voortgezet, zal mijn eerste Nautus Vrijdag op kantoor helaas nog even op zich laten wachten. Gelukkig heb ik een deel van de collega’s al wel in real life kunnen ontmoeten. Na het tekenen van mijn contract kon ik namelijk meteen aansluiten bij de borrel, compleet met Nautus popquiz en een lift naar huis. De dagelijkse thuiswerk-challenges werken bovendien erg bevorderlijk voor het teamgevoel en de nodige ontspanning tijdens het thuiswerken.

Corona gaf mijn start bij Nautus een bijzondere wending: ik ben alweer even op weg, maar mijn eerste bezoek aan een gemeente moet nog komen. Maar… ik kan inmiddels met veel overtuiging zeggen dat ik erg uitkijk naar de opgaven waarmee ik de komende tijd aan de slag kan, samen met een betrokken groep Nauturianen!