07-08-2020

Dol op maatwerk

Vanaf dag één kon ik bij Nautus aan de slag bij twee opdrachten binnen de Wmo. In mijn vorige baan intrigeerde het mij al dat gemeenten veelal met dezelfde zaken bezig zijn en dezelfde knelpunten ervaren, maar dat zij ieder een eigen oplossing zoeken. Fijn om bij Nautus maatwerk te kunnen leveren op basis van eigen kennis van financieel management, onderzoek en orthopedagogiek én de indrukwekkende hoeveelheid kennis binnen Nautus.

Iedere gemeente uniek
Samenwerken met andere gemeenten of liever als gemeente de regie houden? Bij een aanbesteding inzetten op één aanbieder of risico’s spreiden door meerdere aanbieders contracteren? De cliëntenraad volledig in het proces betrekken of hen informeren op hoofdlijnen?  Een greep uit verschillende keuzes die in mijn twee opdrachten gemaakt worden, waarbij er geen goed of fout is. Dat is het mooie van het werk, opzoek naar wat het beste bij de situatie van de gemeente past.

Ervaring uit de praktijk
Bijna dagelijks heb ik profijt van de jaren dat ik in de zorg heb gewerkt toen ik jong (nog jonger) was. Hulpmiddelen? Ik weet nog goed hoe afhankelijk mensen kunnen zijn van hun rolstoel, een rem die klemt of een slecht passende zitting is een serieuze belemmering. Hulp bij huishouden? Ik herinner mij een cliënt die veel waarde hechtte aan gestreken pyjama’s. Het was het enige dat haar man droeg en moest er dus netjes uitzien. De praktijk voor de inwoner blijft voor mij altijd staan, hoe abstract een project of opdracht ook wordt.

Schat aan informatie
Eén van de argumenten voor mijn keuze voor Nautus is de focus op kennisdeling en samenwerking. Er is altijd een sparringpartner die even met je mee kan denken, iemand die een soortgelijk project heeft gedaan of iemand die dezelfde dag nog iets voor je kan uitwerken. Als collega’s dragen we er samen zorg voor dat complexe problemen behapbaar worden, plannen innovatief doch realistisch zijn en veranderingen bevlogen worden beargumenteerd.

Nader kennismaken met Liesbeth?

Stuur haar een mail en maak een afspraak!

Mail Liesbeth