26-03-2024

Een afwisselende start

Dat als adviseur bij Nautus niet één dag hetzelfde is, heb ik de afgelopen periode al volop kunnen ervaren. Van uiteenlopende opdrachten tot mensen en omgevingen; ik neem je graag mee in mijn afwisselende start!

Van Sri Lanka tot Amersfoort
Nog voor mijn officiële start kon ik aansluiten bij de jaarlijkse Focusdag. Een feestelijk moment waarbij op kritische en inspirerende wijze (en met de nodige humor) op het afgelopen jaar wordt teruggeblikt. Stond ik amper 24 uur eerder nog op het vliegveld in Sri Lanka, bevond ik me nu op de zevende verdieping van ons kantoor in Amersfoort gevuld met al mijn toekomstige collega’s. Die dag kreeg ik meteen een inkijk in wat werken bij Nautus zo boeiend maakt: prikkelende inhoud, uitdagende vraagstukken en de motivatie om echt een verschil te maken. Mijn jetlag is inmiddels verdwenen, maar de energie van die dag is me zeker bijgebleven. 

Van wethouders tot inwoners
Deze energie kon ik in mijn rol als beleidsadviseur Participatie en Bestaanszekerheid direct toepassen. Ook op andere gebieden ben ik de afgelopen periode aan de slag gegaan. Zo heb ik mij onder meer beziggehouden met de aanpak van wachtlijsten in de zorg en de ontwikkeling van een schoolspullenpas. De afwisseling maakt het werk divers en leerzaam. Als adviseur sta je daarnaast in contact met een grote verscheidenheid aan mensen: wethouders, beleidsambtenaren, inwoners en mijn eigen Nautus-collega’s. Het openstaan voor en het samenbrengen van uiteenlopende belangen geeft veel voldoening en helpt daarnaast mijn eigen perspectief te verbreden. 

Van collegevoorstel tot sollicitatietraining
Ook buiten de werkzaamheden voor opdrachtgevers maken adviseurs bij Nautus impact. In samenwerking met JINC – een organisatie die zich inzet tegen kansenongelijkheid – heb ik sollicitatietrainingen gegeven aan middelbare scholieren. Hier heb ik ervaren hoeveel energie het geeft om ook voorbij de kaders van onze opdrachten een bijdrage te leveren. 

Het was een afwisselende start vol boeiende uitdagingen. En ik kijk uit naar wat nog meer gaat komen! 

Meer weten?

Dat kan. Stuur Veerle de Pinth gerust een bericht en ze vertelt je meer.

Mail Veerle