31-03-2020

Een andere start dan verwacht

Begin maart stapte ik voor het eerst ons kantoor binnen in Amersfoort. De start van mijn eerste baan was een feit. Hier had ik lang naar uit gekeken! Met een gezonde dosis spanning en een verwachtingsvolle blik kwam ik aan, klaar om te gaan ontdekken en te leren.

Met een achtergrond in organisatiepsychologie is werken in het sociale domein nieuw voor mij. De periode nadat ik afstudeerde heb ik lang nagedacht over waar mijn interesses lagen, hoe ik mijn talenten kon inzetten en op welke manier ik echt iets kon betekenen. Bij Nautus kan ik op een indirecte manier echt een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Dat maakt mij enthousiast en daarbij houd ik wel van een nieuwe uitdaging. De constante wil om te leren is iets wat mij kenmerkt en komt ook nu goed van pas.

Thuiswerken vanwege corona
Inmiddels is het begin april en kan ik zeggen dat deze maand anders is verlopen dan ik mij van tevoren voorgesteld had. De komst van het coronavirus in ons land vraagt om aanpassingsvermogen, creativiteit en flexibiliteit. Ook voor mij. Nog geen twee weken had ik op kantoor gewerkt en toen werd mijn thuisbasis ineens mijn werkplek. Eerlijk is eerlijk, dat is best even wennen als je nog maar net begonnen bent.

Vanuit huis werkte ik zodoende aan mijn eerste opdracht. Voor de gemeente Almelo heb ik samen met drie andere collega’s mogelijke besparingen binnen het bestaande subsidiekader onderzocht en in kaart gebracht. Voor mij nog onbekend terrein, maar interessant om daar in korte tijd meer kennis van op te doen.

De kracht van Nautus
Ondanks dit ongewone begin heb ik juist vanuit huis de kracht van Nautus goed leren kennen. Er wordt hard gewerkt om alles zo goed mogelijk in te richten en om met elkaar in verbinding te blijven. Skype, Zoom en Microsoft Teams voelt inmiddels heel vertrouwd en zo zie je eens hoe iedereen zijn woonkamer ingericht heeft.

Maar ook wordt er veel gedaan om het leuk te houden met elkaar. Dagelijkse challenges als wie heeft de mooiste thuiswerkoutfit, het leukste koffiemomentje of de meest inspirerende spreuk aan de muur worden gehouden om met elkaar in contact te blijven. Verder wordt er nagedacht over welke invloed deze coronacrisis op gemeenten heeft en hoe wij daarin ons steentje kunnen bijdragen. Zo proberen we samen vorm te geven aan datgene wat inmiddels oud-minister Bruins ons op het hart drukte: ‘Nederlanders, let een beetje op elkaar.’ Iets waar ik mij in de toekomst samen met mijn collega’s en gemeenten graag voor in wil zetten.

 

Kennismaken met Linda?

Stuur haar een berichtje en plan een (online) gesprek!

Mail Linda