11-07-2023

Een baan om van te dromen

“Zou je dat wel doen?”, “Weet je het zeker?”, of “Dat is wel erg snel toch?”. Veelgebruikte zinnen van mensen waar ik aan vertelde dat ik van baan wilde wisselen. Ook al is de arbeidsmarkt de werknemer gunstig gestemd, van baan wisselen doe je niet zomaar. En om eerlijk te zijn, snap ik hen wel. Ik was immers nog geen zes maanden aan het werk bij mijn eerste werkgever toen ik hen dit vertelde.

Vers uit de studiebanken en vol ijver, startte ik bij mijn eerste werkgever. Hierbij was het mijn wens om binnen het gemeentelijke sociaal domein aan de slag te gaan. Deze wens is in mijn jeugd ontstaan toen ik als kind met mijn ouders in een leefgemeenschap woonde. Hier ontmoette ik regelmatig mensen uit kwetsbare doelgroepen. Voeg daarbij mijn studie die zich focuste op het gelijkwaardig betrekken van allerlei doelgroepen in de maatschappij. En zo ontdekte ik het gemeentelijke sociaal domein. Voor mij bij uitstek dé plek met impact op de maatschappij.

Van onbereikbaar naar bereikbaar
Terug naar mijn eerste baan. Ik startte als junior consultant en werd ik gedetacheerd bij de gemeente Rotterdam. Een mooie kans om de gemeentewereld te leren kennen. Maar, de uitdaging ontbrak hierin. Werk met een hoog repetitief en administratief karakter bleek al snel niet passend. En het sociaal domein bleef onbereikbaar.
Dit is waar Nautus in beeld komt. Toen Nautus voor het eerst via LinkedIn onder mijn aandacht werd gebracht, was ik meteen geboeid! In de gesprekken bleek Nautus een fijne match. Gemeenten ondersteunen in complexe vraagstukken. Projectmatig van visie tot implementatie impact maken. Kennis en kwaliteit staan hierin centraal. En dit alles vanuit een thuisbasis met enthousiaste collega’s!

Een vliegende start met drie opdrachten
En hoe is het nu in de praktijk? De afgelopen drie maanden zijn een vliegende start geweest. Voor de gemeente Utrecht en de gemeente Hengelo werk ik op dit moment binnen vier verschillende thema’s. Zo werk ik nu aan een vraagstuk over Kinderopvang, een opdracht op Energiearmoede en de Kinderopvangtoeslagenaffaire, en een opdracht rondom het verstrekken van subsidies in het sociaal domein. De overeenkomst hierin is de dynamische setting waarin de opdracht zich bevindt. Landelijke en lokale ontwikkelingen vereisen continu maatwerk. Hierin zit uitdaging in overvloed. En daar waar de ervaring nog ontbreekt, staan collega’s altijd klaar om te sparren en advies te geven!

Deze baan is een aanrader!
En de toekomst? Eén ding is mij wel duidelijk. Bij Nautus zit ik op mijn plek! De uitdagingen van sociale vraagstukken bieden continue uitdaging. Hierdoor ontwikkel ik ambities die ik eerder niet had. Er is veel ruimte om te groeien, zowel in het werkveld als binnen Nautus. In het kort: een baan om van te dromen! Waarbij plezier in mijn werk in combinatie staat met een gezonde dosis uitdaging. Een daadwerkelijke aanrader!

Meer weten?

Ben je enthousiast geworden van het verhaal van Nathanaël? Stuur hem gerust een e-mail en hij vertelt graag meer over zijn overstap.

Mail Nathanaël