14-05-2024

Een baan waar muziek in zit!

Muziek maken, daar word ik enthousiast van. Van jongs af aan speel ik saxofoon en gitaar en zing ik graag. Het liefste maak ik muziek samen met anderen. In een orkest, bandje, of een groep begeleiden met mijn gitaar en stem – ik houd ervan! Telkens zoeken naar nieuwe melodieën, goed naar elkaar luisteren en afstemming zoeken, en mensen meenemen in de muziek. Dit is ook precies wat ik zo leuk vind in mijn werk: partijen bij elkaar brengen door goed te luisteren en verbinding te zoeken, nieuwe dingen bedenken en een project van A naar B brengen. Dit vind ik in mijn werk bij Nautus!

Als muziek in de oren
Een baan waarbij je als adviseur/projectleider samen met jonge, bevlogen collega’s aan de slag gaat met allerlei uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken: dat klonk mij als muziek in de oren. Na het horen van de enthousiaste verhalen van een vriend die bij Nautus werkt, besloot ik ook te solliciteren. En dat bleek een goede keus te zijn: sinds 1 maart ben ik met veel plezier junior adviseur bij Nautus.

Aan de slag
Toen ik startte bij Nautus, kon ik vrijwel meteen aan de slag met twee hele verschillende opdrachten. In gemeente Zwolle werk ik nu aan het opstellen van een nieuwe visie rondom huiselijk geweld. Bij mijn andere opdracht ondersteun ik de gemeente Leidschendam-Voorburg op het gebied van werk en inkomen en bijstandsuitkeringen. Twee hele uiteenlopende klussen, maar dat maakt mijn week juist lekker afwisselend! Het ene moment zit ik uitgebreid met beleidsadviseurs uit regio Zwolle om tafel om belangen van alle gemeenten bij elkaar te brengen. Om dat vervolgens te vertalen naar een regionale visie rondom huiselijk geweld. En de volgende dag heb ik voor de andere gemeente een afstemmingsoverleg met de wethouder rondom werk en inkomen. Daar haal ik informatie op voor mijn opdracht en moet ik dit heel snel verwerken om het bestuurlijk proces van de gemeente in te kunnen gaan. Veel afwisseling dus. Het is net een goed gecomponeerd muziekstuk met verschillende stijlen en klanken.

Ja, er zit muziek in!
Inmiddels heb ik er zo’n 2 maanden op zitten. En dat smaakt naar meer! Ik geniet van het enthousiasme van mijn collega’s en de gezelligheid die daarbij komt kijken. Door de laagdrempelige en betrokken sfeer binnen de organisatie voel ik mij vrij om alle vragen te stellen die ik heb. Ook is er een sterke focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling, wat te zien is in de vele trainingen en intervisies die je kunt volgen. Ik heb in deze twee maanden al zoveel geleerd en dit was nog maar het begin. Kortom, ik heb zin in alle verschillende en interessante opdrachten die op mijn pad komen. Word jij nu enthousiast om ook bij ons te komen werken? Kom eens langs en dan kan ik je uit eigen ervaring vertellen: Daar zit muziek in!

 

 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de opdrachten van Marjolein van Hattem? Neem gerust contact met haar op en stuur haar een mailtje.

Mail Marjolein