03-05-2023

Een baan waar studie en idealen op z’n plek vallen

‘En wat heb je hiervoor gedaan?’ was de vraag die mij tijdens mijn eerste weken regelmatig gesteld werd. Een vraag die heel makkelijk te beantwoorden is, maar een antwoord dat toch wel enige uitleg nodig had in mijn geval. Want ja, die carrièreswitch kwam wel al heel vroeg in mijn loopbaan. Voordat ik bij Nautus mocht starten, werkte ik namelijk als ergotherapeut en docent bij Geneeskunde, niet per sé de achtergrond die je verwacht van een adviseur… maar in mijn ogen wel een goede match.

Een baan waar alles op zijn plek valt
Toen ik een studierichting moest kiezen wist ik eigenlijk twee dingen: ik wil iets voor mensen kunnen beteken en ik wil creatieve oplossingen bedenken. Dit resulteerde in de keuze voor een bachelor Ergotherapie. Alhoewel de denkwijze achter de ergotherapie mij intrigeerde, merkte ik toch dat ik meer wilde betekenen dan alleen de zorg voor individuele patiënten. Voor mijn bachelor verdediging schreef ik dan ook al een betoog over mijn overtuiging dat een ergotherapeut in het beleid thuishoort. Mijn master in Global Health bevestigde ook dat het werken aan beleid mij energie geeft. Toch knaagde het tijdens mijn master, waarin ik vooral focuste op internationale vraagstukken, dat ook binnen Nederland nog heel veel vraagstukken liggen die aandacht behoeven. Dus toen het tijd werd om een baan te zoeken, zocht ik eigenlijk een plek waar alles voor mij perfect samen zou komen… Je raadt het al; dat werd Nautus.

Vol enthousiasme aan de start
1 februari was het dan zover, mijn eerste werkdag. Niet dat mijn Nautus-avontuur toen pas startte want van tevoren had ik al kennis gemaakt met het team én was ik al uitgenodigd voor een teametentje. Dit enthousiaste onthaal bevestigde voor mij alleen maar dat ik mij hier thuis zou gaan voelen. Die eerste week stond in het teken van presentaties en inlezen in mijn eerste opdracht: beleidsadviseur beschermd wonen/maatschappelijke opvang. Daarnaast mocht ik op mijn vierde werkdag ook al meteen een opdrachtgesprek voeren; ik stond versteld van het vertrouwen dat mij al meteen gegeven werd.

In de weken die volgde, ben ik mij thuis gaan voelen binnen mijn opdracht, mijn team en binnen Nautus. Ik geniet van de afwisseling en uitdaging van de opdrachten maar ook enorm van de leerzame en gezellige Nautus-vrijdag. Ik durf nu ook met zekerheid te zeggen dat die volgende carrièreswitch er voorlopig niet in zit.

Meer weten?

Meer weten over de start van Julie? Stuur haar gerust een mail.

Mail Julie