26-03-2021

Een goede dosis enthousiasme

Maandag 1 februari. Voor vele anderen waarschijnlijk een doodgewone maandagochtend; voor mij de allereerste werkdag bij Nautus. Met een goede dosis enthousiasme en (gezonde) spanning liep ik het kantoor in Amersfoort binnen. De spanning was door de warme ontvangst al gauw als sneeuw voor de zon verdwenen.

Niet zomaar een baan
Het was al snel duidelijk. Nautus is niet zomaar een organisatie en de functie als (junior) adviseur is niet zomaar een baan. Bij Nautus word je uitgedaagd en geprikkeld om elke dag weer een beetje beter te worden in je werk. Elke dag het verschil te maken. Snel schakelen, verder kijken dan je neus lang is, leren en ontwikkelen: allemaal de orde van de dag bij Nautus. Dit is wat maakt dat ik hier op mijn plek ben. Ik heb mijn gele bulkoker dan misschien al een tijdje met trots op de plank staan: uitgeleerd ben ik nooit.

De ‘puzzel’ van het sociaal domein
Wat mij enorm prikkelt is dat het sociaal domein nooit stil staat. Ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Er valt altijd iets te verbeteren. Er valt altijd iets te leren. En de problemen waar burgers tegenaan lopen bestaan niet in isolement. Iemand heeft bijvoorbeeld niet ‘zomaar’ schulden: hier is vaak meer aan de hand. De uitdaging zit hem dan in het komen met een oplossing die omsluitend, effectief en uitvoerbaar is maar ook binnen de (vaak beperkte) budgetten van de gemeente past. Dit kan een enorme puzzel zijn: hoe betrekken we de juiste (maatschappelijke) partners? Hoe bereiken we de doelgroep? Hoe meten we de effecten? Ga zo maar door. Die puzzelstukjes bij elkaar leggen om tot een mooi geheel te komen, daar krijg ik energie van!

Het thuiskantoor
Alle nieuwe ervaringen die horen bij een nieuwe baan maak ik tot nu toe vanuit thuis mee. Hier word ik gezelschap gehouden door mijn twee (harige) thuiskantoorcollega’s: mijn katten! Dit brengt een hoop gezelligheid. Maar thuiswerken is anders dan op kantoor. Ik waardeer de manier waarop Nautus alsnog (online) de verbinding opzoekt. De Nautus vrijdag is een kans om elkaar te leren kennen, bij te praten en te leren van elkaar, zowel op werkvlak als privé. Soms merk ik toch dat ik het ‘echte’ contact mis: even bijpraten over het weekend, elkaar spontaan even opzoeken om te sparren of tijdens de lunch even een goede wandeling. Juist dit maakt dat ik er ook ontzettend naar uit kijk om al die leuke en bevlogen collega’s in het echt te ontmoeten. Die tijd komt nog wel!

Nader kennismaken met Danique?

Stuur haar een mailtje en maak een afspraak!

Mail Danique