08-02-2023

Een steuntje in de rug voor VMBO-leerlingen

Op 8 februari is het de Dag van het Zelfvertrouwen en zoals je weet werken wij samen met JINC. Eén van de dingen die we doen, is het geven van sollicitatietrainingen aan scholieren. Het geeft leerlingen een steuntje in de rug en meer zelfvertrouwen om vroeg of laat goed voorbereid een sollicitatiegesprek in te gaan. 

Vorige week was het de beurt aan collega Linda Kuijvenhoven. Zij gaf de sollicitatietraining aan leerlingen uit Vmbo 3 op het VMBO Trivium College Amersfoort

Linda legde de leerlingen uit hoe je je goed kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Vragen als: wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek en welke vragen kun je allemaal stellen aan je potentiële werkgever kwamen aan de orde. Maar ja hoe doe je dat in de praktijk? Tijd om te oefenen!
Linda: “Voor de meesten spannend, maar wat hebben ze het goed gedaan! Mooi om te zien hoe ze de tips uit de training gelijk toepasten en oefenden met het stellen van vragen. Om van dat laatste een pareltje te delen. Een van de leerlingen vroeg: wat voor eigenschappen zoeken jullie in een nieuwe medewerker? Ik denk zomaar dat ze er klaar voor zijn.”

Meer weten?

Nauturiaan Annelies Jongsma is namens Nautus onze contactpersoon voor JINC.

Mail Annelies