05-10-2020

Een uitdagende stap

Laatst dacht ik terug aan mijn sollicitatiegesprekken bij Nautus. Ik was met meerdere partijen in gesprek, maar Nautus viel mij positief op. Normaal ben ik degene die het initiatief neemt in een gesprek en scherpe vragen stelt, maar bij Nautus was het anders. Tijdens het gesprek werd ik verrast door een aantal sterke vragen. “Wat ga je missen vanuit je huidige werk?”, “Waar wil jij staan over 5 jaar en hoe past Nautus daarin”’ en “Wat zie jij als grootste uitdagingen in het sociaal domein op dit moment?”.

Impact maken
De vraag die me het meest bijbleef, kwam nadat ik vertelde over een organisatie-ontwikkeltraject wat ik had gedaan voor de gemeente Diemen, waarbij we een helder adviesrapport opleverden over de toekomstige organisatie. “Mooi. En wat heeft de burger hieraan?”, vroegen ze. Spannende vraag, maar het zette voor mij ook direct de toon. Nautus is geen bedrijf van mooie plannen schrijven en wegwezen, ze staan voor resultaten bereiken en impact maken. Dat betekent dat implementatie vaak onderdeel uitmaakt van de opdracht. Hier was ik naar op zoek.

Leren en ontwikkelen
Voordat ik bij Nautus kwam, heb ik een aantal jaren als onderwijs- en organisatiekundige gewerkt. In beide functies hield ik mij bezig met leervraagstukken. Van het ontwerpen van trainingen voor feedback geven, tot aan grote (leer)vraagstukken als: “hoe transformeer je een organisatie naar een datagedreven organisatie?” en alles ertussenin. Ik had zin om de kennis en ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, in te zetten voor maatschappelijk relevante onderwerpen. En toen kwam Nautus om de hoek kijken. Een plek waar sociale vraagstukken worden aangepakt. En waar leerervaringen en verandering, in welke vorm dan ook, altijd een rol spelen in de opdracht.

En nu..
Intussen werk ik 2 maanden bij Nautus en merk ik dat de goede vragen in het sollicitatiegesprek geen toeval waren. Ik ben omringd met slimme collega’s die op zoek zijn naar hoe ze daadwerkelijk van toegevoegde waarde kunnen zijn voor gemeenten en inwoners. Ik ben trots dat ik onderdeel uitmaak van deze groep bevlogen mensen en heb zin om zelf impact te maken op mijn projecten.

Nader kennismaken?

Stuur Christine dan een bericht en maak een afspraak.

Mail Christine