04-08-2023

Eindelijk de inhoud in

Na twee jaar gewerkt te hebben bij een detacheringsbureau was het tijd voor een nieuwe baan. Ik had niet het gevoel dat ik goed tot mijn recht kwam in mijn rol. Ik paste namelijk niet de vaardigheden toe die ik tijdens mijn studie leerde. Tijdens mijn studie geschiedenis heb ik veel onderzoek gedaan en ook sprak een rol als projectleider mij aan. Dit waren vaardigheden en kwaliteiten die ik toe wilde passen in mijn werk.  Daarnaast wilde ik op een hoger niveau de inhoud in duiken. En zo kwam ik bij Nautus. Bij het adviseren van gemeenten bij complexe maatschappelijke vraagstukken kan dit allemaal!  

Nieuwe omgevingen
Momenteel werk ik bij de gemeente Altena en de gemeente Venlo. Voor mij twee compleet nieuwe omgevingen. Reizen is deel van je werk bij Nautus maar dit betekent ook dat je uit je comfortzone gehaald wordt en op interessante nieuwe plekken belandt. Bovendien heb ik mijn trouwe Golf uit 2004 kunnen inruilen voor een moderne leaseauto, waardoor ik nu naar mijn podcasts kan luisteren en de tijd op de weg zo voorbijgaat.  

Opgaan in je werk
Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn opdrachten en ga inmiddels helemaal op in mijn werk. Bij de gemeente onderzoek ik momenteel of er onder de inwoners behoefte is aan sociaal raadslieden. De resultaten verzamel ik in een adviesrapport en dit wordt meegenomen in de beslissing van het college om wel of niet raadslieden te subsidiëren. Je ziet zo via jouw werkzaamheden een direct meetbaar resultaat terugzien in de samenleving. Dit geeft je enorm veel energie. Bij de gemeente Altena ben ik als secretaris programmatisch werken betrokken bij de implementatie van werken met programma’s. Een functie waarbij ik op strategisch niveau schakel tussen stakeholders binnen en buiten de gemeente. Goed om te zien dat alles in elkaar grijpt. Zo komt er meer samenwerking binnen de gemeente en ontstaat er een duidelijkere lange termijnvisie. Al met al kan ik eindelijk mijn kwaliteiten en toepassen in mijn werk! 

Meer weten?

Nieuwsgierig naar de eerste maanden van Otto Zürcher of wil je meer weten over zijn opdrachten? Stuur hem gerust een e-mail.

Mail Otto