13-03-2023

Ertoe doen

Afgelopen dagen ook de socials in de gaten gehouden? Dan is het je vast niet ontgaan dat het 10 en 11 maart weer tijd was voor NLdoet. Een grote vrijwilligersactie van het Oranje Fonds om vrijwillige inzet in de schijnwerpers te zetten én zoveel mogelijk Nederlanders te activeren om een dag vrijwilligerswerk te doen en daarmee te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet. Bij Nautus weten wij wat het betekent om werk te hebben dat ertoe doet. En al helemaal als dat vrijwillig is! Een greep uit onze vrijwillige inzet:

Nautus Doet!
In het kader van ‘beter goed gejat, dan slecht bedacht’ organiseerden wij vorig jaar de eerste editie van Nautus Doet! Op deze dag staken al onze adviseurs de handen uit de mouwen om vier maatschappelijke organisaties in Amersfoort te versterken. We gingen barbecueën met bewoners van een opvanglocatie van het Leger des Heils, naar de dierentuin met deelnemers van Stichting de Zonnebloem, bowlen met kinderen geselecteerd door Projecthuis Madiba en de Voedselbank en maakten een rondvaart met mensen met een verstandelijke beperking in samenwerking met Amerpoort. Met als doel om alle mensen van deze vier organisaties een fijne dag te bezorgen. En of dat gelukt is. Daarom gaan we dit jaar voor een tweede editie van Nautus Doet!

JINC
Al ruim een jaar verbindt Nautus zich aan de organisatie JINC. JINC helpt kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het programma van JINC maken de jongeren kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien. Onze adviseurs dragen daar een steentje aan bij. Zo organiseerden we al diverse bliksemstages op ons kantoor en kwamen onze adviseurs langs op enkele scholen in Amersfoort om een sollicitatietraining te geven.

Nacht van de Vluchteling
Al sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de wandeltocht ‘Nacht van de Vluchteling’. In verschillende steden lopen duizenden deelnemers een avond-, nacht- of ochtendwandeling om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor acute noodhulp én om aandacht te vragen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Net als vorig jaar lopen we ook dit jaar met een groep collega’s mee aan de wandeltocht om daarmee geld in te zamelen voor Stichting Vluchteling.

Grote vrijwillige inzet
Naast bovenstaande activiteiten die we vanuit Nautus organiseren, zetten onze adviseurs zich in hun vrije tijd op verschillende manieren als vrijwilliger in. Gewoon omdat ze daar blij van worden en energie uithalen. Zo zijn er Nauturianen bij diverse (sport)verenigingen, commissies en/of de kerk actief. Weer andere collega’s dragen hun steentje bij door taalmaatje, abortusbuddy of collectant te zijn of lezen voor aan kinderen met een taalachterstand. Als je het zo op een rijtje zet, zijn we eigenlijk best een actieve groep mensen die iets willen doen voor de maatschappij. Goed om daar van tijd tot tijd bij stil te staan. En voor mij? Ik ben blij om daar onderdeel van te zijn.

Geïnspireerd geraakt om er ook toe te doen?

Neem gerust contact met mij op! Dan plannen we een gesprek in met de projectgroep MVO. Om samen nog meer impact te maken.