17-11-2022

Gevonden, gekozen en direct aan de slag

Toen ik op 3 september bij Nautus mijn eerste dag had, stapte ik het gebouw binnen met gezonde kriebels in mijn buik. Een nieuwe omgeving, een nieuwe rol en een nieuwe stap. Gelukkig – en natuurlijk naar verwachting! – kreeg ik een warm ontvangst met al meteen veel relevante informatie. Ik was heel blij om meteen aan de slag te kunnen als beleidsmedewerker armoede bij de gemeente Nijmegen.

Direct aan de slag op een mooie opdracht
Een opdracht als beleidsmedewerker armoede is echt een type opdracht waarom ik voor Nautus heb gekozen. Ik vind het erg leuk, leerzaam en belangrijk om inwoners te ondersteunen en in hun kracht te zetten. Mijn eerste weken bij mijn opdracht in Nijmegen waren lekker drukke weken. Ze waren blij dat er vanuit Nautus versterking kwam en ik voelde me meer dan welkom. Mijn eerste project bij de gemeente was het organiseren van de Dag tegen Armoede op 17 oktober. Ik organiseerde een brainstormsessie met maatschappelijke partners op het gebied van armoede en schulden over oplossingen om inwoners beter te hulp te staan. Het was mooi om te zien dat er zo veel verschillende organisaties hart hebben voor armoede preventie en inkomenshulp. Samen keken de organisaties kritisch naar waar we met zijn allen actie op moeten nemen. Deze vatte ik samen in een overzichtelijke factsheet, zodat alle deelnemers terug kunnen lezen wat we ook alweer hebben afgesproken. Zo kunnen zij met de resultaten aan de slag!

Ik zit goed op mijn plek
Inmiddels ben ik lekker geland binnen zowel Nautus als de gemeente Nijmegen. Ik heb er ook een tweede opdracht bij namelijk als secretaris/netwerker voor de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal. Een heel andere functie en een ander onderwerp. Samen met mijn collega waar ik mee op de opdracht zit, zijn we allebei gemotiveerd door de leermogelijkheden in deze opdracht. En wie weet waar we voor deze opdracht op uit gaan komen. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Mijn eerste maanden bij Nautus vlogen voorbij en zaten vol nieuwe ervaringen, mooie ontwikkelingen en ondersteuning door een leuk en gezellig team. Die kriebels in mijn buik van het prille begin, zijn wat mij betreft omgezet naar een fijne energie.

Meer weten?

Neem contact op met onze Nauturiaan Jolanda Edwards.

Mail Jolanda