13-07-2022

Gewoon springen joh, het is heerlijk!

Ken je dat gevoel van vroeger? Je staat aan de rand van het zwembad, je vriendje of vriendinnetje roept vanuit het water: “Gewoon springen joh, het is heerlijk!” Even twijfel je, maar dan doe je het. Je neemt een aanloopje en je springt in het diepe. Het water omsluit je met veel bubbels en belletjes. Je zakt naar beneden en voelt de bodem. Lichte paniek. Oeh… als ik maar genoeg lucht heb om weer boven te komen! Maar met een ferme afzet van de bodem kom je proestend en spetterend boven water. Yes! Dit gevoel! Dat is toch geweldig?

Leg eens uit
“Maar vertel even, hoe is de link met dat meisje bij het zwembad met de vrouw die nu bij Nautus werkt?” Komt ie. Sinds 1 mei ben ik aan boord bij Nautus. En vervul ik de functie van marketingmanager. Een functie die er nog niet eerder was. Superspannend om in te stappen en een heel vrij veld te hebben. Geen idee wat erop je afkomt. Voel je de vergelijking met dat zwembad een beetje? Een vrij bad om in te springen dus. Dat maakt het niet gelijk eenvoudiger. De laatste 13 jaar werkte ik in een team als communicatieadviseur bij de brancheorganisatie voor de publieke gezondheid. Wat een heksenketel was dat in coronatijd! Zoveel geleerd en meegemaakt. Dat had ik niet willen missen.

Een baan door te netwerken
Gelukkig ging de coronastorm langzamerhand liggen en nam ik een besluit. Blijven of die aanloop nemen? De aanloop dus. Hoog tijd om mijn netwerk eens aan te spreken en te doen wat ik heel erg leuk vind; netwerken! Het leverde geweldige gesprekken op. Gesprekken met mensen die ik lang geleden had gesproken of door corona alleen digitaal had ontmoet. Nam zelfs gaandeweg een podcast over communicatie op. En door het voeren van al die gesprekken kwam daar ineens de tip van een oud-collega: “Deze baan bij Nautus, daar staat jouw naam op.” Het werd mijn sprong.

Ik vond uitdaging
1 mei begon ik. Een uitdaging. Zonder team maar in de wetenschap dat er voldoende collega’s zijn met gevoel voor communicatie en marketing. Na ruim twee maanden kan ik zeggen dat het water mij met veel bubbels en belletjes heeft omringd. Toch was ik even bang om niet boven te komen. Gelukkig voelde ik de bodem en zette mij af naar de vrije lucht. Er waren collega’s die me wegwijs maakten. Ik zocht en vond sparringpartners. De vragen van de adviseurs die benieuwd zijn naar wat je komt brengen, gaven mij het duwtje om het nog beter te doen. Marketing is vooral goed luisteren naar wat de interne en externe klant wil en hen het liefst met creatieve oplossingen te helpen. Dat is wat ik ga doen. Proestend en spetterend.

Na zoveel tijd weggaan bij een werkgever is een stap. Vanuit een team werken naar een positie alleen is een stap. En toch waagde ik de sprong. Niet dat iemand mij riep om te springen. Volgens mij was ik het zelf die zei: “Gewoon springen joh, het is heerlijk.”

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Nauturiaan Xandra de Jong.

Mail Xandra