23-06-2021Column

Heeft hybride werken de toekomst?

Sinds een paar weken kom ik – net als veel collega’s – meer op locatie voor fysieke bijeenkomsten. Een mooie en goede ontwikkeling na een lange periode van lockdown. Wat mij echter opvalt is dat ik ook weer in de bekende dagelijkse files sta. En dan vraag ik me af: gaat werkend Nederland naar een nieuw normaal, of weer heel snel terug naar het oude normaal? Worden de positieve lessen van het thuiswerken snel vergeten? Dat zou een gemiste kans zijn!

Betrokkenheid, Creativiteit en Veranderkracht op afstand
Sinds het voorjaar van 2020 heeft ook Nautus maximaal bijgedragen aan de bestrijding van het virus. Vanuit de werkkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken … de adviseurs van Nautus hebben zich dagelijks ingezet om samen met onze opdrachtgevers te werken aan succesvolle veranderingen. Ook op afstand hebben zij onze kernwaarden betrokkenheid, creativiteit en veranderkracht, waargemaakt. En de voordelen van het thuiswerken ervaren.

Niet altijd makkelijk
Ik ben trots op wat onze adviseurs hebben laten zien. Het was echt niet altijd even makkelijk. Uren in een scherm kijken, op afstand gevoel krijgen bij waar weerstand zit en continue in de gaten houden of alle deelnemers goed zijn aangesloten bij het proces.  Deze – en vele andere aspecten van het advieswerk – gaan nou eenmaal beter op locatie. Los van het werkinhoudelijke aspect waren gezondheid, vitaliteit en het houden van verbinding met elkaar uitdagend.

Weer op pad
Iedereen kijkt er dus naar uit om weer structureel op locatie te werken. Zien, horen en voelen wat nodig is om succesvolle veranderingen door te voeren. En zo gemeenten te versterken. Ook wordt enorm uitgekeken naar de Nautus Vrijdag. De dag in de week waarop alle Nauturianen met elkaar werken aan de eigen ontwikkeling en die van Nautus. En zo de kwaliteit van de dienstverlening continue verbeteren.

Hybride werken = kansen benutten …
Tegelijkertijd zie ik ook kansen om het thuiswerken structureel toe te voegen aan onze manier van werken. Bijeenkomsten voorbereiden, vergaderingen uitwerken, rapporten schrijven, inlezen of online afstemming over de dagelijkse voortgang. Allemaal zaken die goed op afstand te doen zijn. Ik geloof dat dit een structurele kwaliteitsverbetering kan brengen.

En de bespaarde reistijd? Die kan worden benut voor sport, ontspanning, familie, vrienden, etc. Deze flexibiliteit draagt bij aan een betere balans en vitaliteit. De bespaarde kilometers dragen bovendien ook bij aan de vitaliteit van onze planeet.

… maar het vraagt wel wat van iedereen.
Hybride werken was ons al niet vreemd, maar we kunnen dit nog meer inbedden in onze dienstverlening en bijvoorbeeld ons opleidingsprogramma. De functie van het kantoor gaat ook veranderen. Natuurlijk blijven goede traditionele werkplekken en vergaderruimtes nodig. Daar voegen we ruimte voor ontmoeten, ontwikkelen, leren en creëren aan toe. Ruimtes die ook heel bewust toegepast gaan worden. Hoe dit gaat werken en hoe het er precies uit gaat zien weet ik nog niet. Dat wordt een mooie gezamenlijke ontdekkingstocht. Eén ding weet ik zeker: vijf dagen per week in de dagelijkse files past niet in mijn toekomstplaatje.

Meer weten over werken bij Nautus?

Stuur dan een mailtje naar Stuart. Hij praat er graag met je over door.

Mail Stuart