09-12-2020

Het wachten meer dan waard

Toen ik in maart te horen kreeg dat mijn scriptie en daarmee mijn studie Bestuurskunde voorbij was, leek alles mogelijk! Een week later kwam het Coronavirus het land binnen en kwam ik weer terug in de realiteit.

Sindsdien heb ik veel vacaturebanken doorlopen, maar kwam het meest interessante aanbod nooit voorbij. Gelukkig vond ik dat uiteindelijk op de website van Nautus zelf, waar ik werd uitgedaagd om een open sollicitatie te sturen. Na een positieve sollicitatieprocedure mocht ik dan eindelijk op 2 november starten.

Aan de slag!
Met een flinke dosis motivatie begon ik mijn eerste week, waarin ik Nautus, mijn opdrachten en mijn collega’s (veelal online) leerde kennen. Ook ontving ik mijn laptop, telefoon en eerste auto! De bos bloemen die ik het weekend voor mijn start al ontving, gaven mij meteen het gevoel dat ik welkom was en een goede keuze had gemaakt. Na de kennismaking met de organisatie en mijn collega’s voelde ik me als een vis in het water.

Eerste opdracht
Meteen rolde ik in mijn eerste opdracht, namelijk als beleidsadviseur participatie en bestaanszekerheid in de gemeente Zeewolde. Als ik terugkijk naar hoe ik er op dag één voor stond in vergelijking met een maand later, kan ik haast niet voorstellen dat het zo snel is gegaan. Mede dankzij mijn collega heb ik in een korte tijd enorm veel geleerd. Daarnaast is het, met mijn bestuurskundige achtergrond, fantastisch om te zien hoe de lokale overheid zó anders kan zijn dan de papieren werkelijkheid van mijn opleiding.

Het krachtenveld waarin je opereert is zeer dynamisch en het schakelen met stakeholders is daarom essentieel. In mijn opdracht heb ik dus ook snel contact gemaakt met de maatschappelijke partners en de wethouder van mijn portefeuille. Het is ontzettend leerzaam om in het diepe te springen en aan te haken bij het brede scala aan overleggen en initiatieven. In die overleggen zie je hoe hard er wordt gewerkt om kwetsbare inwoners te ondersteunen en hen te laten participeren in de samenleving. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Thuis
Ook al moet ik nog meerdere collega’s in het echt ontmoeten, voel ik me echt thuis bij Nautus. In een gemotiveerde omgeving kan ik (online) aan de slag om de maatschappij weer een stukje mooier te maken.

Meer weten van Wouter?

Stuur hem een berichtje en maak nader kennis met hem!

Mail Wouter