20-12-2021

Hoe ik door de vraag ‘wat wil ik?’ bij Nautus terecht kwam

Begin oktober ben ik begonnen met mijn nieuwe baan bij Nautus. De zoektocht naar een nieuwe baan begint vaak met het stellen van vragen aan jezelf. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Het zijn fundamentele vragen, waar de meeste mensen niet dagelijks bewust bij stil staan. Ik neem jullie graag mee in mijn zoektocht naar de beantwoording van de vraag: ‘wat wil ik?’.

Samenwerking in het sociaal domein
Tijdens mijn studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen ontdekte ik dat mijn interesse ligt bij vraagstukken in het sociaal domein. Ik wil mij namelijk graag inzetten voor thema’s waar concreet verschil voor inwoners wordt gemaakt. Onder het motto: ‘alleen ben je sneller, samen kom je verder’ geloof ik in samenwerking. Als een gedreven teamplayer stond ik te trappelen om ook een bijdrage te leveren aan de uitdagingen in het sociaal domein. In het werk als externe adviseur kom ik het beste tot mijn recht doordat de werkzaamheden afwisselend zijn.

Om te kunnen groeien heb je wortels nodig
Voor mij was al snel duidelijk dat ik op zoek was naar een functie waar ik veel ruimte zou krijgen om te mogen leren. Echter ben ik naast een kattenmens ook wel een beetje van het ‘de kat uit de boom kijken’. Hoewel ik buiten mijn comfortzone veel kan leren, heb ik dus ook een stabiele basis voor mijn werk nodig. Om te kunnen groeien heb ik sterke wortels nodig.

Nautus als thuisbasis
Na het lezen van bovenstaande komt het vast niet als een verrassing dat Nautus goed aansluit bij de vraag: ‘wat wil ik?’.

Bij Nautus zet ik mij dagelijks in voor de uitdagingen waar gemeenten voor staan in het sociaal domein. Dit doe ik samen met mijn collega’s bij Nautus, en die van de opdrachtgever. Doordat ik meerdere opdrachten tegelijk doe, is aan afwisseling geen gebrek, en ontwikkel ik mijzelf in de volle breedte.

Maar het allerbelangrijkste is de veilige thuisbasis die Nautus mij biedt. Op mijn eerste dag zei mijn teamleider: ‘bij Nautus ben je nooit alleen’. En zo voelt het ook echt. Op de Nautus-Vrijdag kom je samen met collega’s om met, en van elkaar, te leren. Hierdoor creëer je een hechte band met elkaar. Nautus is meer dan alleen de grond voor mijn wortels. Mijn collega’s geven mij ook voeding om nog sneller en beter te kunnen groeien als adviseur.

Meer weten?

Kennismaken met Sterre? Neem contact op!

Mail Sterre