08-10-2019

Hoe is je nieuwe baan?

‘Hoe is je nieuwe baan?’ Er is geen vraag die ik vaker gehoord heb de afgelopen weken. ‘Hoe lang heb je de tijd?’, denk ik dan. Want hoe kan ik in een paar zinnen vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt in mijn eerste weken als Nauturiaan?

Al vanaf begin juli verheugde ik me op mijn aanstaande start bij Nautus. Spannend, om na ruim 3,5 jaar bij de gemeente Amsterdam de overstap te maken naar een andere werkgever. En niet zomaar een werkgever, maar een jong, fris en innovatief adviesbureau. Hoe zou de overstap zijn van ambtenaar in de grootste gemeente van Nederland, naar adviseur bij een bureau met 25 collega’s? Fijn dat ik eind juli al even mocht voorproeven tijdens de Nautus Vrijdag. Handen schudden heb je dan grotendeels gehad, en de voorpret kan beginnen. Eerst nog even de zomer doorkomen…

De eerste werkdag
Maandagochtend 2 september, mijn eerste echte werkdag als Nauturiaan. Hoe werkt een Macbook? Welke brandstof moet ik tanken? Hoe werkt de urenregistratie? Gelukkig begon ik niet alleen aan dit avontuur, en waren er een aantal Nauturianen in Amersfoort om mij en Dirk op weg te helpen.

En de Nautus Vrijdag? Dat voelde meteen al als thuiskomen.
Eva Morre Nautus

Nóg een eerste werkdag
En als je denkt dat je nét bent opgestart, word je verwacht bij je opdrachtgever. Weer een eerste dag! Maar dan in Harderwijk, waar ik meteen aan de slag kon. En in de Noord-Veluwe natuurlijk, waar naast Harderwijk ook vijf andere gemeenten onderdeel van uitmaken. Ik mag me dagelijks bezighouden met onder andere beschermd wonen, maatschappelijke opvang en bewindvoering. Er speelt veel in het sociaal domein en het is geweldig om daar samen met de gemeente(n) en ketenpartners vorm aan te geven. Wat een super plek om te starten!

Nautus Vrijdag
Ja, maandag t/m donderdag vermaak ik me hier wel. En de Nautus Vrijdag? Dat voelde meteen al als thuiskomen.

Nader kennismaken met Eva?

Benieuwd naar de opdrachten waar Eva aan werkt? Stuur haar een mailtje!

Mail Eva