05-09-2022

In sneltreinvaart door mijn proeftijd

Dat is het gevoel wat ik na twee maanden Nautus krijg! Het is ook de snelheid die ik het liefste in m’n nieuwe Volkswagen Up rijd… Met een knipoog, natuurlijk! Ik moest ook even in m’n agenda kijken toen ik dit schreef. Ik dacht: “Huh! Zit ik hier al zoveel weken?” In mijn hoofd was het namelijk pas drie weken geleden dat ik zo groen-als-gras Nautus binnenstapte met m’n goed doordachte outfit en nieuwe hippe bril. Ik begon vol frisse moed en was totaal blanco qua verwachtingen. Geen idee wat Nautus voor mij in petto had…

Van uitvoering naar beleid
Even een korte recap. Voordat ik mijn eerste stappen in het Nautus-kantoor zette, werkte ik bij de GGD regio Utrecht. In mijn rol als (medische) supervisie vertaalde ik het coronabeleid vanuit het Rijk naar een hanteerbare uitvoering voor enerzijds het bron- en contactonderzoek en anderzijds het vaccineren van vluchtelingen. Erg actueel en ik was trots op mijn bijdrage! Echter miste ik het stukje waarbij ik kon meedenken over en bijdragen aan het beleid. Ik heb tenslotte niet voor niets een studieachtergrond in beleid. Tijd om die richting op te gaan dus. Via een vriendin ben ik toen bij Nautus gekomen. Na mijn eerste sollicitatie ging het ook snel en voor ik het wist, had ik mijn eerste werkdag!

Gelijk op m’n gemak
Die frisse moed op m’n eerste dag bij Nautus is trouwens niet helemaal waar. Ik kwam net uit een vijfdaags festival wat ik nog lichtjes voelde op de eerste dag. Gelukkig kwam ik meteen binnen in een warm bad. Al mijn collega’s waren op de hoogte van mijn eerste dagen bij Nautus en kwamen een praatje met me maken. Mijn directe teamgenoten kwamen zelfs speciaal naar kantoor (in een tijd van hybride werken) om kennis te maken. En m’n welkomstplantje niet te vergeten. Superleuk! Daarna kwam al snel m’n eerste Nautus-vrijdag; een dag waarbij kennisverrijking, zelfreflectie en collegialiteit centraal staat. Maar er is ook ruimte voor ontspanning. De vrijdagen sluiten we bijvoorbeeld af met een cocktailmiddag of kookworkshop. Ik denk dat elke keer als vrienden aan mij vroegen hoe m’n nieuwe werk was, ik altijd de Nautus-vrijdag aanhaalde.

Van projectleider in Amsterdam tot beleidsadviseur in Zwolle
Na de zachte landing de eerste weken, ging ik aan de slag met verschillende opdrachten bij de gemeenten Zwolle, Haarlem en Amsterdam. Mijn opdracht in Amsterdam heb ik ondertussen alweer bijna afgerond. Ik ben daar als projectleider aan de slag geweest met een zomerprogrammering voor alle kinderen die door Covid getroffen zijn in hun ontwikkeling. Bij de gemeente Zwolle werk ik voor Oekraïense vluchtelingen scenario’s uit op het gebied van onderwijs en ben ik in Haarlem recent gestart met een opdracht rondom de jeugdgezondheidszorg. Alle drie mooie thema’s! Daarnaast voel ik me, misschien wat onterecht, een ontzettende globetrotter en ik ben blij dat ik in zulke prachtige steden opdrachten heb.

Terugblikkend op mijn proeftijd
Mijn proeftijd zit er nu officieel op. En ook al ben ik alweer twee maanden verder, het voelt dus als drie weken voor mij. Ik heb in korte tijd zoveel nieuwe dingen geleerd over alle facetten rondom gemeentelijk beleid. Laat staan al de nieuwe inzichten over mijn eigen kwaliteiten! Ik snap wel dat de tijd voorbij is gevlogen. Naast alle nieuwe dingen die ik heb geleerd, heb ik vooral een heel leuke en gezellige tijd bij Nautus. Dus ik denk dat ik deze vaart erin houd!

Meer weten?

Wil jij net als Jasmijn ook bij ons aan de slag als adviseur? Neem dan contact op met een van onze teamleiders. Bijvoorbeeld met Roos van der Steijle en kom gerust een keer koffiedrinken.

Mail Roos