19-03-2024

Je mag meteen meedoen

Net als vele andere studenten werkte ik in de coronaperiode bij de GGD. Het werk dat ik daar deed was niet echt een logische keuze die bij mijn studie paste, en toch heb ik er twee lessen uitgehaald.
Les 1: Ik wil iets doen waardoor ik echt impact kan maken. 
Les 2: Het is belangrijk om een leuke groep collega’s te hebben. 

Na het afronden van mijn master gedragsverandering waren dat de eisen die ik stelde bij het vinden van een nieuwe baan. En zo kwam ik bij Nautus terecht, een jonge groep mensen die concrete problemen aanpakken. 

Een vliegende start
Wanneer je start bij Nautus hoor je er meteen echt bij. Sinds de paar weken dat ik bij Nautus ben gestart heb ik al mee mogen werken aan onderwerpen als sportbeleid, wijksteunpunten, jeugdparticipatie en opvang van Oekraïners. Je kan wel zeggen dat ik een vliegende start heb kunnen maken. Dat alles doe je niet alleen vanuit kantoor, maar ook op locatie, waardoor je meteen voelt voor wie je het eigenlijk doet. En zo zie je nog eens iets van Nederland, in een maand tijd ben ik al bij drie verschillende gemeentehuizen geweest. 

De diversiteit van onderwerpen en locaties is zeker een grote plus, maar het leukste aan werken bij Nautus vind ik de sfeer. Ik vond het eerst lastig om collega’s die het zeiden te geloven, maar het is echt zo, je krijgt op vrijdag zin om naar kantoor te gaan. Op dag één worden uitgenodigd voor een hardloopclubje, de vraag of je mee wilt doen aan de Nacht van de Vluchteling en heel het kantoor in carnavalskleding zet meteen de juiste toon. 

En nu?
De komende maanden ga ik bezig met het ondersteunen van de opvang van Oekraïners. Een belangrijk onderwerp waar ik graag aan bijdraag. Er staat nog veel op losse schroeven en aan ons de taak om beleid te vormen dat de mensen die worden opgevangen enige vorm van perspectief biedt. 

Qua volgende opdrachten sta ik volledig open. Het mooie van Nautus is dat iedere opdracht dicht bij de inwoner plaatsvindt, dus dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt waar je terecht komt; je maakt altijd ergens verschil. Mocht ik een onderwerp tegenkomen waarin ik me wil vastbijten, dan wordt die kans geboden. Voor nu vind ik het juist leuk om zoveel mogelijk verschillende onderwerpen en gemeenten af te gaan om uit te zoeken wat ‘mijn’ ding wordt. 

Tot die tijd ben ik in ieder geval blij dat ik, naast een week bij allerlei gemeenten, op vrijdagen werk in een kantoor waar ik nu al helemaal op mijn plek zit. 

 

Meer weten?

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de opdracht van Max Cuppen? Stuur hem gerust een e-mail.

Mail Max