23-04-2021

Kan ik dit wel? En vooral, is ‘nu’ een handige timing?

Dat zijn vragen die ik mezelf stelde tijdens het sollicitatieproces bij Nautus. Even een stapje terug in de tijd naar de zomer van 2020. Ik was hoogzwanger, het was ontzettend heet buiten en ik mocht met zwangerschapsverlof; zo fijn!

Leven in de brouwerij!
Ik werkte bij een reisorganisatie die door Corona in zwaar weer zat (en nog zit). Begin september werd onze 2e zoon geboren en tegen mijn verwachting in werden de berichten rondom de Coronacrisis er niet positiever op. Iedereen hoopte toch na die warme zomer zonder al teveel sociale activiteiten dat er dan misschien in het najaar wel weer meer zou mogen…niets was minder waar, waardoor ik bij mezelf ging nadenken of in de reiswereld blijven werken dan ook wel zo verstandig was. Niet dat ik nou zo enorm ambitieus ben en elke 2-3 jaar van baan wissel, maar ik ben wel een positief en energiek persoon en hou van leven in de brouwerij!

Wow, dit klinkt gaaf!
Dus toen ik in december bedacht ‘eens op LinkedIn te kijken om te zien of er vacatures zijn’, schrok ik bij het zien van de vacature bij Nautus. Wow, dit klinkt gaaf! Er is nog geen HR Adviseur en ze zoeken iemand die dit mede vorm wil gaan geven en de bestaande zaken verder wil gaan uitwerken. De vacature was mij op het lijf geschreven, dus snel op de website gekeken om te zien wat voor bedrijf Nautus dan is. Wat een heerlijk frisse look, leuk om beeld te krijgen bij potentiële toekomstige collega’s en persoonlijke stukjes te lezen. Daarnaast spreekt het sociale karakter van de werkzaamheden mij aan. Als HR Adviseur maak ik geen deel uit van de core business, maar ik vind het wel belangrijk dat ik achter die core business sta en dat het ook bij mij persoonlijk past. Maar ja, om tijdens een wereldwijde crisis met een pasgeboren baby in het gezin van baan te wisselen, is toch wel spannend. Het sollicitatieproces liep soepel, al blijft het gek om (deels) via Teams met mensen te praten. Privé eindigde 2020 niet zo prettig, maar ik begon 2021 in ieder geval met zicht op een nieuwe, positieve flow!

Met open armen ontvangen
En zo begon ik in maart vol enthousiasme als dé HR Adviseur van Nautus. Ik merkte al gauw dat de functie met open armen wordt ontvangen. Dat is een fijn uitgangspunt voor mij. In de eerste weken werd ik overladen met informatie, ideeën en vragen. ‘Hier moeten we nog wat mee’, ‘dit ligt al lang op de plank, maar kan nu eindelijk opgepakt worden’, ‘dit speelt ook al een tijdje, dus ga er vooral mee aan de slag’…en stuk voor stuk allemaal mooie ideeën, interessante vraagstukken en vanuit HR perspectief gaaf om zo de mouwen te kunnen opstropen en aan de gang te kunnen. Ook de vrijheid en verantwoordelijkheid die Nautus mij biedt om zelf invulling te geven aan de (dagelijkse) werkzaamheden, is echt heel prettig.

Gewoon doen en ervoor gaan!
Uiteraard, het hele Corona gebeuren drukt nog op alles. De meeste collega’s heb ik nog steeds alleen maar online gezien, de welbekende Nautus vrijdag heb ik nog niet in volle glorie mogen ervaren, maar omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit, is er veel begrip en wordt er veel met elkaar gebeld en ge-Teamd (bij deze is dat een werkwoord!). Ik kan dus als conclusie trekken dat ook al lijkt de timing voor het wisselen van een baan niet perfect, als je er een Wow-gevoel bij hebt, moet je het gewoon doen en ervoor gaan!

Ik zou graag eens in de toekomst spieken om te zien hoe we er over een jaar bij zitten, wat mij betreft met een doorgewinterde HR Adviseur en allemaal uitgevoerde plannen…

Vragen over werken bij Nautus?

Stuur een mailtje naar Iris en maak een afspraak!

Mail Iris