27-02-2023

Klaar voor de start…. Af!

Tijdens mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen en master Youth Studies heb ik aardig doorgelopen. Het tempo zat er lekker in. Na deze periode vol inspanningen (en gezelligheid) was het tijd voor rust. Adempauze. In de zes maanden die volgden, ben ik gaan reizen. Griekenland, Turkije, Servië en Montenegro. Heerlijk! In de tussentijd had ik ook tijd om na te denken. Wat wil ik nu gaan doen? Wat past bij mij? En vooral, waar krijg ik energie van? Uiteindelijk kwam ik Nautus tegen en bleken we op dezelfde manier in de wedstrijd te staan.

Voorbereid aan de start
Op 2 januari klinkt het startschot. De laatste jaarwisseling als student is nog voelbaar in mijn lichaam. Toch heb ik het gevoel voorbereid aan de start te staan. Het is nu tijd om de kennis die ik afgelopen jaren heb opgedaan, toe te passen. Ik ben klaar om te starten bij mijn nieuwe werkgever. Hoe verder het verloop van de ‘’wedstrijd’’ eruit komt te zien, is nu nog onbekend. Maar wat ik wel weet is dat ik de uitdagingen graag aan ga.

Uit de startblokken
Ik ben goed uit de startblokken gekomen. Tijdens deze eerste week ligt het tempo hoog. In no-time word ik bekend gemaakt met de werkwijze van Nautus. Ook maak ik snel kennis met mijn vele nieuwe collega’s. En natuurlijk met mijn eigen team. In dit team hebben we elke vrijdag (en daarbuiten) tijd voor elkaar. We vragen hoe het met elkaar gaat en helpen elkaar bij onze opdrachten. Daarnaast mag ik al meteen starten aan mijn eerste opdracht. Namelijk als beleidsregisseur op werk en inkomen in Hilversum. Hierin trek ik samen op met een meer ervaren collega, Liesbeth. Samen coachen we elkaar in onze adviesrol, op weg naar de winst.

Soms een marathon, dan weer een sprint
Na deze vliegende start merk ik dat ik nu mijn tempo heb gevonden. Ik word steeds beter bekend met het sociale domein en het onderwerp werk en inkomen. De onderwerpen binnen het sociale domein zijn heel divers. Hierin merk ik dat sommige onderwerpen een lange adem behoeven, zoals bij een marathon. Andere onderwerpen zijn veel dynamischer, zoals bij een sprint. Ook is er veel afwisseling tussen mijn opdrachten. Zo ben ik de ene helft van de week werkzaam voor gemeente Hilversum, en ben ik de andere helft aan het werk voor gemeente Amsterdam. Deze afwisseling werkt fijn voor mij.

Finishlijn is nog ver
De komende maanden ga ik mij volop inzetten op mijn opdrachten. Ik kijk uit naar de uitdagingen die nog gaan komen. Ook ben ik benieuwd aan welke startlijn en in welke gemeente ik na deze opdrachten sta. Eén ding is in elk geval wel zeker; De finishlijn is nog lang niet in zicht.

Meer weten?

Nieuwsgierig hoe het Arwin vergaat? Stuur hem gerust een e-mail.

Mail Arwin